ЯНУКОВИЧ ОБІЦЯЄ УКРАЇНУ БЕЗ НАТО, АЛЕ З "РОДНОЙ РЕЧЬЮ"

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 19:03

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович обіцяє, що якщо він стане президентом, Україна буде позаблоковою державою, а строкову службу в армії буде скасовано.

Про це він сказав, виступаючи на з’їзді Партії регіонів у п’ятницю.

"Я дам Україні нову зовнішню політику. Україна буде позаблоковою державою. Нову зовнішня політика буде ґрунтуватися на національному інтересі", - сказав Янукович.

"Ми будемо ініціювати новий спільний ринок з ЄС та країнами СНД. Пріоритетом зовнішньої політики стане відновлення повноцінного партнерства з Росією, а також розвиток взаємовигідного партнерства з США", - додав він.

Янукович також пообіцяв, що Збройні сили будуть реформовані, "їх чисельність і склад будуть визначені у відповідності до економічних можливостей і загроз".

"Програмою передбачено перехід на контрактну армію і скасування строкової служби. В Україні більше не буде бездомних офіцерів, цієї державної ганьби. І я це гарантую!", - заявив він.

Крім того, Янукович пообіцяв захистити громадян, "які потерпіли від кризи, взявши валютні кредити".

"Ми ухвалимо закон, який зобов’яже працедавця гарантувати найманим працівникам пакет медичного страхування... Родині держава забезпечить сприятливі умови для народження і виховання дітей. Реальна підтримка малозабезпеченим верствам населення", - сказав він.

"Я гарантую людям, що їхні заощадження їм будуть повернуті, а курс гривні буде стабільним", - додав Янукович.

Він також заявив, що "держава буде інвестувати в молодь".

"Я створю умови, щоб кращі українські університети увійшли до списку 500 кращих університетів світу", - заявив Янукович.

Говорячи про політичну систему, Янукович заявив, що у разі його перемоги, вибори до Верховної Ради будуть проводитися за відкритими списками, а партія-переможець автоматично отримує більшість депутатських мандатів.

"Ми урівняємо у правах усіх громадян – від президента, депутата до вчителя, лікаря чи фермера. Я забороню виконавчій владі втручатися у роботу законодавчої та судової. Судді будуть обиратися народом і нести сурове покарання за прийняття завідомо неправосудного акта і за порушення терміну розгляду справи", - сказав він.

"Я ліквідую розкол між владою і народом. Я і моя команда одразу відмовимося від усіх пільг, якими нині користується влада", - додав Янукович.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування