Тимошенко і Янукович почали "масочне" змагання

П'ятниця, 13 листопада 2009, 20:38

У наметах БЮТ в Одесі роздають ватно-марлеві пов’язки з характерним сердечком.

Про це повідомляє прес-служба Української народної партії.

"Неприпустимо піаритися на здоров’ї людей, які хворіють на грип чи ГРЗ, а тим більш на горі тих, хто втратив близьких під час епідемії", – заявив голова Одеської обласної організації УНП Андрій Карпенко.

"Такі дії нашої прем’єрки ще раз доводять, що вона використовує цю складну ситуацію суто для передвиборчої агітації", - переконаний він.

Крім того, згідно з повідомленням Партії регіонів, в аеропорт "Бориспіль" з Китаю прибув літак, на борту якого знаходиться 16 мільйонів марлевих пов'язок загальною вагою 50 тонн.

"Ці засоби захисту, які будуть безкоштовно роздавати жителям всіх областей України, були закуплені за кошти Партії регіонів", - наголошується у повідомленні.

Літак зустріли народні депутати, члени парламентської фракції регіоналів Тетяна Бахтєєва і Валерій Коновалюк.

Голова комітету парламенту з питань охорони здоров'я Бахтеєва сказала: "Віктор Янукович заявив, що коли в Україні поширюється пандемічний грип, ми повинні не словом, а ділом надати посильну допомогу кожному, хто цього потребує".

"В Україні поки що немає вакцини проти каліфорнійського грипу. Тому найбільш надійним способом є його профілактика, у тому числі - носіння захисних масок. В Україні їх не вистачає. В аптеках ціна на марлеві пов'язки піднімається до 14 гривень", - сказала вона.

"З 50 мільйонів гривень, які уряд виділив на боротьбу з епідемією грипу, на закупівлю масок направлено всього лише 6 мільйонів", - зазначила регіоналка.

"Цих грошей вистачило на 4 мільйони масок, які були доставлені в регіони Західної України. У той же час ні один регіон з центральної або східної частини України не отримав від уряду жодної маски", - заявила Бахтєєва.

"Засоби захисту, що прибули до України, будуть терміново направлені в усі регіони країни - у тому числі і в західні - для їх подальшої безкоштовної роздачі", - зазначила вона.

Бахтеєва також повідомила, що вже найближчим часом очікується прибуття ще одного літака, який доставить в Україну ще 4 мільйони масок, придбаних регіоналами.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування