Любомир Гузар: Голосування "проти всіх" – це втеча

Четвер, 28 січня 2010, 15:22
Глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар закликає українців 7 лютого зробити свій вибір на користь одного з кандидатів у президенти.

Про це він заявив на прес-конференції у п'ятницю, де оприлюднив звернення Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ до українців з нагоди другого туру виборів президента, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми хочемо бачити, що кожен, хто голосує, дійсно робить вибір. Тому що нам здається, що не голосувати або голосувати "проти всіх" - це, власне, не є вибором. Це втеча певним чином, тому ми такі речі не схвалюємо", - заявив Гузар.

Керівництво УГКЦ також вважає, що і в першому турі голосування "проти всіх" не було правильним.

"Ми зобов'язані чесно скористатися своєю можливістю вибирати. Гріхом буде піддатися підступним задумам керувати нашим вибором за допомогою грошових нагород чи уявних привілеїв", - підкреслив Гузар.

Раніше глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет також закликав українців прийти на виборчі дільниці у другому турі президентських виборів і здійснити волевиявлення, а також не голосувати "проти всіх".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування