Луценко: Ющенко нагадує короля, який відправив на вогнище Жанну д’Арк

П'ятниця, 12 лютого 2010, 21:01
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович переміг на президентських виборах завдяки чинному президенту Віктору Ющенку і бездіяльності Генпрокуратури.

Про це заявив в.о. міністра внутрішніх справ Юрій Луценко.

Він повідомив, що під час другого туру голосування на виборах президента органи внутрішніх справ надіслали до органів прокуратури 381 матеріал про порушення виборчого законодавства, однак наглядове відомство відреагувало лише на 7 випадків.

Таким чином, зазначив Луценко, отриманий Януковичем результат на виборах є "результатом повної бездіяльності органів прокуратури".

Крім того, Луценко вважає, що лідер Партії регіонів переміг завдяки Ющенку, "який стовідосотково нагадує того короля, який послав на вогнище інквізиції Жанну д'Арк, яка зробила його королем".

"Єдиною відмінністю від того короля є те, що ні Ющенко, ні Янукович, ні Володимир Литвин не врахували, що Юля так просто не згорить. Тому ми можемо констатувати лише тактичну перемогу Януковича, але антиукраїнського реваншу не буде", - сказав Луценко.

Водночас в.о. міністра зауважив, що якщо Вищий адмінсуд визнає, що порушення на виборах не могли сильно вплинути на результати голосування, то кожному з цих двох політиків необхідно змиритися зі своїм статус-кво.

Тобто, один матиме право вето, а інший - продовжить роботу у виконавчій владі, пояснив він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування