У БЮТ бачать "тривожні дзвоники" для Тимошенко і "підігрування" Ющенка Януковичу

Четвер, 18 лютого 2010, 10:37


У БЮТ вважають, що в команди Юлії Тимошенко є шанси відстояти свою позицію з приводу виборів президента у Вищому адмінсуді.

"Доказів не більше і не менше, ніж у 2004 році", - сказав газеті "Сегодня" неназваний народний депутат від БЮТ

"Наші скарги в компетенції ВАСУ, а щодо судів інших інстанцій - ми подавали не всі позови. Але, звісно, є низка "але", - зазначив він.

Бютівець уточнив: "З одного боку, учора ВАСУ частково задовольнив наш позов - призупинив рішення ЦВК про обрання Януковича президентом, але в ключовій частині він нам відмовив - не заборонив йому інаугурацію 25 лютого. І це тривожний дзвоник".

"Другий тривожний дзвоник - це недавня зустріч голови ВАСУ Олександра Пасенюка з (президентом Віктором) Ющенком. От навіщо він до нього ходив? Я думаю, що й це робиться в інтересах Януковича", - заявив депутат БЮТ.

"Так, цей позов будуть розглядати 55 суддів ВАСУ. Але не будемо обманюватися - усіх їх набирав нинішній керівник суду Олександр Пасенюк. А він налаштований проти Тимошенко. Ми сподіваємося на те, що перед камерами суддям доведеться вникати в деталі справи. Тому й вимагаємо прямої трансляції в телеефірі", - наголосив він.

Видання зазначає, що офіційно юристи-бютівці не коментують хід справи; за словами Валерія Писаренка, вони домовилися мовчати до кінця процесу.

Між тим, соратники Віктора Януковича вважають, що шансів на перемогу у ВАСУ в бютівців немає.

"Усе, що вони принесли в суд, знаходиться не в його компетенції: ці питання треба було вирішувати в судах більш низької інстанції, але там вони не виграли жодного позову", - сказав "регіонал" Сергій Ківалов.

Водночас, в Партії регіонів побоюються підкупу суддів з боку Тимошенко заради вердикту на її користь. "Такі побоювання є", - сказав Борис Колесніков, відповідаючи на відповідне питання.

У БЮТ на це сміються: "Підкуп? Ну... усе реально. Але справу будуть розглядати всі 55 суддів. І 90% із них орієнтуються на Пасенюка...", - підкреслив депутат.

Як відомо, у п'ятницю, об 11.00, Вищий адміністративний суд почне розглядати позов Тимошенко, яка хоче скасувати підсумки другого туру і призначити третій. У середу ВАСУ в забезпечення позову Тимошенко призупинив дію рішення ЦВК про обрання президентом Януковича, але не заборонив його інаугурацію.

"Регіонал" Вадим Колесніченко, який представляє інтереси Януковича в суді, сказав: "У суду є на розгляд 48 годин. До неділі країна вже отримає вердикт".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News