У цій Раді Янукович не зацікавлений - Ющенко

Неділя, 21 лютого 2010, 20:05
Новообраний президент Віктор Янукович не зацікавлений у збереженні чинного парламенту.

Про це заявив чинний глава держави Віктор Ющенко в ефірі телеканалу Інтер.

"Новообраний президент не буде дуже зацікавлений зберегти ту структуру парламенту, яка зараз є. Включаючи і власну фракцію", - зазначив він.

"Очевидно, що перша версія, яка буде працювати - це проведення дострокових парламентських виборів", - наголосив президент.

"Другий варіант - це, очевидно, найжахливіший - БЮТ і Партія регіонів", - заявив Ющенко.

"Після тої колотнечі, яка імпровізована і в судах в тому числі, психологічно приведе до того, що переможцю, можливо, прийдеться погодитися на те, щоб визнати статус Тимошенко, а вона навзамін, як це не буде принизливо для нації, визнає перемогу Януковича", - зазначив він.

За словами президента, "якщо немає виборів, немає коаліції з БЮТ, тоді виникає третя версія - це коаліція Партії регіонів, Нашої України і Блоку Литвина".

"При чому у двох версіях. Перша версія - Янукович поступає так, як поступила Тимошенко. Включила станок політичної корупції, зайшла в чужу фракцію, поставила ще, можливо, мішок грошей, вмотивувала кого посадою, кого грішми", - заявив Ющенко.

"Арифметично, формально - це вже може вважатися коаліцією. Але з точки зору партійного, державницького, ідеологічного діалогу - це ніяка не коаліція. Це дорого внікуди", - наголосив він.

"І є у цьому варіанті інше - усвідомлений політичний діалог. Ми маємо перший, можливо, сюжет, коли Партія регіонів потребує коаліції. До цього такого ще не було", - підкреслив президент.

Ющенко заявив, що йдеться про "ідейну коаліцію, яка спонукає одну сторону уступити те, що пече у серці мільйонів людей".

Зокрема, він назвав питання мови та виводу Чорноморському флоту Росії з Криму.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування