Тігіпко чекає, що скоро влада отримає "купу проблем", а опозиція – бонуси

Середа, 24 лютого 2010, 10:22


Екс-кандидат у президенти Сергій Тігіпко упевнений у необхідності провести дострокові вибори Верховної Ради.

В інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна" він заявив, що не бачить майбутнього нинішньої парламентської коаліції.

"Її збереження піде на шкоду інтересам країни", - упевнений Тігіпко.

"Ми знову хочемо продовжити протистояння прем'єр - президент? Я не розумію, навіщо сьогодні Юлія Тимошенко тримається за владу. Адже вона розуміє, що тим самим вона лише погіршує ситуацію в країні. На мій погляд, вона мала піти у відставку ще два роки тому чи принаймні у вересні 2009-го", - заявив він.

"Сьогодні говорити про коаліції навколо БЮТ я не бачу сенсу. Вихід один: ядром коаліції повинна стати Партія регіонів. Можливий розпуск парламенту не влаштовує нікого з чинних депутатів", - сказав Тігіпко.

Але, визнав він, для нього більш вигідний саме розпуск парламенту. "І я вважаю, що в даному випадку мої інтереси збігаються з інтересами країни", - сказав він.

"Ви тільки вдумайтеся, якого вужа з їжаком ми пробуємо поєднати – Партію регіонів і НУ-НС! Сьогодні зліпити більшість усе-таки можна. Але питання в тому, що буде завтра? Я думаю, почнуться певні проблеми", - сказав він.

"Тому я й вважаю, що сьогодні мають пройти перевибори, а в Раду має прийти нове покоління політиків", - заявив Тігіпко.

Крім того, він назвав незаконним і неправильним рішення парламенту про скасування проведення місцевих виборів 30 травня цього року.

"Мені здається, що це абсолютно неправильно. Явно була порушена Конституція, де чітко записано термін повноважень місцевих рад. Була скасована дата 30 травня, але не призначена інша", - сказав Тігіпко.

"Був ще один аргумент: немає держбюджету. Але це просто смішно! А якщо бюджету не буде ще рік чи півтора, ми що, зовсім прикриємо демократію, заб'ємо дошками двері і підемо з цього будинку?", - додав він.

Хоча, визнав Тігіпко, його політичній силі "Сильна Україна" це рішення вигідне.

"До травня ми багато речей зробити просто не встигли б. А зараз ми вже маємо блок, відпрацьовуємо стратегію, розгортаємо партію, устигнемо набрати до себе хороших, правильних, гарних людей", - заявив він.

"На той час, коли будуть призначені вибори, влада вже отримає купу проблем, тому що наступні два місяці це будуть "проблеми Тимошенко", а на третій місяць – уже проблеми Януковича і Партії регіонів", - передбачає Тігіпко.

"Тим, хто буде в опозиції, це принесе додаткові голоси розчарованих людей", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування