До Януковича прийшла вся родина Кучм, олігархи, Кличко і Черновецький

Четвер, 25 лютого 2010, 13:28

В Українському домі розпочалося прийняття президентом глав іноземних держав, глав урядів, парламентів та дипмісій, акредитованих в Україні.

Серед гостей, зокрема, присутні дружина Віктора Януковича Людмила та його сини  Віктор і Олександр.

На захід також прибули екс-президент Леонід Кучма з дружиною Людмилою,бізнесмен Віктор Пінчук та його дружина Олена Франчук, мер Києва Леонід Черновецький, голова Федерації футболу України Григорій Суркіс, глава Нацбанку Володимир Стельмах, олігарх Ігор Коломойський.

Крім того, на урочистість прийшли спікер парламенту Володимир Литвин, регіонали Рінат Ахметов, Борис Колесніков, Микола Азаров, Андрій Клюєв, Сергій Ківалов, Олександр Кузьмук, Володимир Рибак, Василь Джарти.

Серед гостей присутні екс-регіоналка Інна Богословська, екс-прем'єр Євген Марчук, депутат Київради Віталій Кличко.

Крім того, до Українського дому прибули представникі духовенства,зокрема, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, предстоятель УПЦ МП митрополит Володимир (Сабодан).

Серед іноземних гостей присутні президент Польщі Лех Качинський, президент Білорусі Олександр Лукашенко, глава Держдуми РФ Борис Гризлов, екс-посол РФ в Україні Віктор Чорномирдін, депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін.

Від представників НУНС прийшли Давид Жванія з Миколою Мартиненком, а також група депутатів від Народної самооборони – Віктор Шемчук, Сергій Василенко.  Також прийшли представники Єдиного центру Віктор Балога, Віктор Тополов і Олеся Оробець.

На захід завітали також 2 БЮТівці – перебіжчик Барвиненко і поки не перебіжчик Полунєєв.

Кореспондент УП був свідком, як перед входом розцілувалися Ахметов і американський політконсультант Пол Манафорт.

На питання, чи радився Віктор Янукович перед призначенням главою своєї адміністрації Сергія Льовочкіна Ахметов відповів: "Ні. Зі мною ніхто не радився. Це рішення президента".

Сам Янукович прибув на прийом із 25-хвилинним запізненням.

Коли він вийшов з авто біля Українського дому, то нечисленний мітинг, який зібрався з іншого боку Європейської площі, прокричав "Ганьба".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування