Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зізнався, що отримав насолоду від виборів

Четвер, 25 лютого 2010, 20:07

Екс-президент Віктор Ющенко "отримав насолоду" від президентських виборів 2010 року.

Про це він заявив під час зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком у Києві, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Мені здається, що Україна пройшла дуже серйозний іспит, забезпечивши чесні і демократичні президентські вибори", - сказав екс-президент.

"Це один із найважливіших посилів спільноті, політичним силам те, що Україна продемонструвала спроможність передавати владу без протистоянь, без майданів, без утисків права вибору", – наголосив Ющенко.

"Я відверто хочу сказати: від цього я отримую велику насолоду як політик", – додав він.

Ющенко позитивно оцінив те, що на інавгурацію нового президента приїхали багато іноземних делегацій високого рівня. "Це повага до країни, до процесів, які відбуваються в Україні", – зазначив екс-президент.

У свою чергу, Лукашенко подякував Ющенку за зусилля у розвитку двосторонніх відносин у період його президентства: "Це була щира позиція, це була підтримка білоруського народу, Білоруської держави".

Крім того, екс-президент зустрівся з президентом Європарламенту Єжи Бузеком.

Він наголосив, що "для України, української нації європейський вектор політики є пріоритетом номер один".

"Незалежно від того, на якій посаді буду, я буду все робити для того, щоб ми продовжили політику європейського вибору", - підкреслив Ющенко.

На його думку, позиція нового президента Віктора Януковича щодо устремлінь України у Єдиний економічний простір "зазнає корекції".

"Я розумію, що були зроблені деякі заяви, у тому числі, які стосувались Єдиного економічного простору. Думаю, що це питання, яке зазнає корекції. Я переконаний у цьому", – сказав Ющенко. 

У свою чергу, Бузек наголосив, що Україна для ЄС є "дуже важливим гравцем".

"Для ЄС це є ключовим – двосторонні відносини України з ЄС... Дуже важливо на майбутнє зберегти ту точку зору, яка домінувала з вашого боку", – заявив він. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...