Дисиденти: Янукович приведе "патологічних україноненависників"

Середа, 3 лютого 2010, 10:55
 

Голосування проти всіх або відмова від участі у виборах сприятимуть перемозі Віктора Януковича.

Про це йдеться у зверненні дисидентів радянського часу з різних регіонів України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Голосування "проти всіх" або "принципова" неучасть у виборах автоматично відкриває шлагбаум для проходження на владний Олімп саме Януковича", - заявляють дисиденти.

За їхніми словами, "тоді він зі спокійною совістю приступить до виконання своєї передвиборної програми, суть якої сконцентрована в гаслі "Україна для людей".

"Тобто людей Януковича - жадібних хапуг, кримінальників, патологічних україноненависників", - уточнюють колишні політв'язні.

Вони закликають "всіх чесних земляків, українців-патріотів і рядових громадян... не допустити чергової ганьби і наруги над собою - остаточного пограбування і грубого приниження національного і людського достоїнства".

Разом з тим автори заяви вважають, що "надію на сприяння українському національно-державному відродженню і підйому дає другий претендент на гетьманську булаву - Юлія Тимошенко".

"У своїй передвиборній програмі вона чітко і недвозначно задекларувала прихильність до української національної ідеї, визначила пріоритетність розвитку української культури, науки, духовності і національної економіки", - заявляють дисиденти.

Заяву підписали 22 особи: Левко Лук'яненко, Микола Адаменко, Ніна Вірченко, Олекса Воробйов, Гриць Гайовий, Микола Горбаль, Богдан Горинь, Ростислав Доценко, Анатолій Здоровий і Михайло Зеленчук.

Також свої підписи поставили Іван Коршинський, Валерій Кравченко, Віктор Кукса, Микола Курчик, Григорій Куценко, Олег Озарко, Валентин Ринковенко, Олекса Різників, Ярема Ткачук, Еміль Хоменко і Дмитро Шупта.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування