БЮТівці та нашоукраїнці обізвали один одного "ганд*ном" і "під*ром"

Четвер, 4 лютого 2010, 08:06

Робочий день у Верховній Раді у середу закінчився скандалом: депутати коаліції звинувачували один одного в продажності, використовуючи ненормативну лексику.

Як пише газета "Комерсант-Україна", це сталося після ухвалення в цілому законопроекту "регіонала" Олександра Лавриновича про внесення змін до закону "Про вибори президента", коли журналісти покинули балкон для представників ЗМІ.

"Ти що, за 100 штук продався, пі...ар?", - кричав на депутата "НУ-НС" Івана Стойка його колега з БЮТ Володимир Бондаренко.

"Це ти, ган...он, свою злодійку обслуговуєш щодня!", - прокричав йому у відповідь Стойко, цитує видання.

"Йди сюди!", - не витримав Бондаренко і рушив на Стойка, але його зупинили колеги по фракції. Він лише зміг жбурнути пачку паперу в депутата "НУ-НС".

"Вони усі під впливом алкоголю і грошей", - втомлено прокоментував скандал "нунсівець" Юрій Кармазін, який усе позачергове засідання ВР намагався протистояти ухваленню згаданого закону.

Він передбачає, зокрема, скасування кворуму на засіданнях виборчкомів. Якщо один із кандидатів не подає своєї кандидатури до складу комісії чи відкликає її напередодні голосування, то відсутніх членів окружкому пропонується призначати за поданням облради, дільничної комісії - за поданням мера чи голови райради.

Крім того, документ передбачає, що у випадку порушення комісіями законодавства їхні повноваження мають передаватися комісії вищого рівня - окружній чи Центрвиборчкому.

"За" проголосували 233 депутати: 172 "регіонали", 27 комуністів і 29 депутатів фракції "НУ-НС", лояльні до президента Віктора Ющенка.

Один із депутатів БЮТ сказав журналістові: "Усі ці люди - члени нової коаліції при президенті Вікторі Януковичі!".

Тепер для набуття законом чинності потрібен лише підпис президента. Кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що якщо Ющенко підпише його, він стане співучасником зриву виборів.

Як відомо, у середу вранці депутати Партії регіонів блокували трибуну і президію парламенту - нібито, щоб БЮТівці не зірвали позачергове засідання.

За словами БЮТівця Валерія Камчатного, "вони (депутати ПР) близько 12 години ночі увірвалися в будівлю Ради і зайняли там всі основні позиції... діяли вони нахабно - пиляли замок вхідних дверей (у сесійну залу) болгаркою".

За інформацією газети, члени БЮТ справді збиралися заблокувати засідання ВР - таке рішення нібито було прийнято близько 23.00 у вівторок. Але, як сказало джерело у фракції БЮТ, "цю інформацію "регіоналам" злила якась особливо розумна "криса".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
10:32
Сирський про "мобілізацію 500 тисяч": Після аудиту ця цифра суттєво зменшена
Усі новини...