Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко лякає бійцями Януковича і "агресивними" майданами

П'ятниця, 5 лютого 2010, 09:50
 

В.о. міністра внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що Партія регіонів перед другим туром виборів масово рекрутує працівників охоронних структур.

"За нашою інформацією, до столиці підтягуються особи, котрі мають досвід служби в силових структурах або досвід роботи в охоронних структурах. Їхня оплата сягає 50 доларів на день. З п'ятниці ми почали профілактичні заходи стосовно цих громадян", - сказав Луценко в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Ці особи, скажімо так, ангажовані Партією регіонів. За останньою інформацією, 300 працівників охоронних структур розмістили на території дитячого табору в Київській області. Загальна їхня чисельність, за нашими даними, сягає двох тисяч", - додав він.

На питання, чи БЮТ теж формує свої загони, Луценко відповів, що поки що в нього немає інформації "про те, що вони також підтягують якихось бійців або спеціалістів-силовиків".

"Відомо, що в них своя охоронна структура "Щит". Очевидно, її буде використано для підтримання порядку всередині біло-червоного майдану. У 2000-2004 роках вона складалася з добровольців, у 2006-2007 роках комплектувалася виключно з професіоналів", - сказав він.

Луценко зазначив, що "насторожує не сам по собі факт існування охоронної структури, бо Вона є в будь-якому протестному містечку, а викликає занепокоєння те, що Партія регіонів масово рекрутує працівників охоронних структур".

"Їх кількість уже вочевидь перевищує кількість, необхідну для підтримання порядку в їхньому таборі. Можна припустити, що є інші цілі. Або вони планують організацію кількох майданів, які охоплять усе місто. Або ж ставиться завдання паралізувати діяльність певних адміністративних структур", - сказав він.

Луценко також припустив, що після виборів в Україні спалахне одразу кілька "майданів".

"Якщо буде використано досвід 2004 року (штучне збільшення явки в другому турі і застосування будь-яких методів для досягнення перемоги), то, безумовно, майдани можуть виявитися більш агресивними", - сказав він.

"Якщо в Донецьку і у Львові явка раптом "підскочить" до 95-98%, то обидва майдани не визнають будь-якого результату. І тоді може статися все що завгодно. І мені дуже не хочеться бути виконуючим обов'язки міністра внутрішніх справ при зіткненні двох Майданів. Але я все ще сподіваюся на здоровий глузд політиків", - додав Луценко.

Він також заявив, що можливі загрози мають стати предметом розгляду Ради нацбезпеки та оборони.

"Це - єдиний майданчик, де збираються всі силовики. Саме Радбез може і повинен приймати виважені рішення, як це, до речі, і було зроблено у випадку з поліграфкомбінатом "Україна", - сказав Луценко.

Водночас він висловив сумнів у тому, що до такої ролі готовий верховний головнокомандувач.

"Наскільки далеко можуть зайти депутати? Боюся, що досить далеко. Якщо парламентарі-регіонали разом з їхніми помічниками-спортсменами, приміром, захочуть захопити ЦВК, ні Внутрішні війська, ні "Беркут", ні "Сокіл" МВС туди направити не має права", - додав Луценко.

Як відомо, раніше Юлія Тимошенко також заявила, про те, що під Києвом розміщуються бойові загони Партії регіонів. Проте в СБУ спростували цю інформацію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...