Грузія в паніці через фальшивий репортаж про інтервенцію Росії

Субота, 13 березня 2010, 19:20

Грузинська телекомпанія "Імеді" у суботу ввечері показала фальшивий "спецрепортаж про можливий розвиток подій у Грузії у випадку російської інтервенції".

У ньому без будь-яких попереджень і вступів було повідомлено, що "сьогодні вранці в Цхінвалі було здійснено теракт проти глави Південної Осетії Едуарда Кокойти, після чого російські війська вторглися в Грузію".

Далі говорилося: "Уряд і президент Михаїл Саакашвілі були евакуйовані", повідомляє "Эхо Москвы".

Через кілька хвилин телекомпанія повідомила про загибель Саакашвілі і створення Народного уряду на чолі з Ніно Бурджанадзе.

Програма тривала півгодини, і після повідомлень "про жахливі бомбардуваннях аеропортів і морських портів Грузії" телекомпанія, нарешті, повідомила, що це був "спеціальний репортаж про можливий розвиток подій".

Тим часом, передача викликала справжню паніку по всій країні, оскільки ті глядачі, хто не бачив заставку, серйозно сприйняли передачу.

Люди з усіх кінців країни стали телефонувати один одному і до студії телеканалу, щоб з'ясувати, що відбувається насправді.

Величезну кількість дзвінків до служби швидкої допомоги після випуску фальшивого репортажу фіксують лікарі Грузії.

"Паніка ще не вщухла, тому точних цифр ми поки не знаємо, але лікарі кажуть, що кількість дзвінків до служби швидкої допомоги величезна", - розповів голова служби стратегічного розвитку тбіліської швидкої допомоги.

"Усі дзвінки за фактами стенокардії, серцевих нападів, нервових судом. З інфарктами лягло півміста. Хіба можна проводити такі експерименти", - обурився він.

Тим часом, прес-спікер президента Грузії Манана Манджгаладзе заявила, що реальної небезпеки вторгнення Росії до Грузії немає.

"Провокації можливі, хоча можу з упевненістю сказати, що, за заявою президента, такої реальної небезпеки, яка була представлена в передачі, що транслювалася протягом 25 хвилин, на сьогодні у нашій країні немає", - сказала Манджгаладзе.

У свою чергу провокацією сюжет "Імеді" назвав президент Південної Осетії Едуард Кокойти. Він також підкреслив, що на кордоні Південної Осетії та Грузії все спокійно. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...