В Україні почалися "бунти" проти Табачника

Понеділок, 15 березня 2010, 13:36

Лідер партії "За Україну!" В’ячеслав Кириленко закликає облради звернутися до керівництва держави з вимогою звільнення міністра освіти Дмитра Табачника.

Відповідне звернення він спрямував депутатам обласних рад.

Кириленко нагадав, що зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про звільнення Табачника, але висловив переконання, що для реалізації цього наміру потрібні "рішучі й скоординовані дії всіх небайдужих людей".

"Такі дії під гаслом "Стоп Табачник!" вже розпочинаються по всій Україні. Я переконаний, що позиція обласних рад відіграє далеко не останню роль у процесі усунення українофоба Табачника з міністерської посади", - заявив він.

Водночас у понеділок Івано-Франківська облрада ухвалила звернення до президента Віктора Януковича, спікера Володимира Литвина і прем'єра Миколи Азарова з вимогою звільнити Табачника.

"Заявляємо рішучий протест проти перебування Табачника на посаді міністра освіти і науки і просимо звільнити його з цієї посади", - сказано у зверненні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Протест депутатів викликали заяви Табачника "про черговий перегляд історії України, про зміну мовної концепції в освіті і, нарешті, спробу ліквідувати зовнішнє незалежне оцінювання знань учнів".

Водночас кілька десятків молодих людей зібралися біля пам'ятника Івану Франку у центрі Львова з плакатами "Геть україножера!", на яких розміщена фотографія Табачника.

Акція проходила під гаслом "Студенти проти русифікації, корупції і переписування історії". Під час заходу проводився збір підписів за відставку Табачника.

Як відомо, збір підписів за відставку Табачника проводять кілька партій у Львові, а крім того, з приводу цього призначення 17 березня Львівська обласна рада проведе позачергове засідання.

17 березня біля Міністерства освіти і науки молодіжні та студентські організації Києва проведуть театралізовану акцію під назвою "Табачника – на смітник історії!".

"Вона є першим заходом в рамках "АнтиТабачної кампінії", метою якої є звільнення новопризначеного міністра освіти і науки Дмитра Табачника, який має скандальну і суперечливу репутацію не лише серед його опонентів, але й союзників з Партії регіонів", - сказано у повідомленні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News