Ціни на газ для бідних не виростуть – багаті заплатять, обіцяють у Азарова

Середа, 17 березня 2010, 11:31

Підвищення цін на газ для населення не торкнеться малозабезпечених.

Про це сказав газеті "Сегодня" прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко, коментуючи відповідні заяви віце-прем'єра з економіки Сергія Тігіпка.

"Багаті, які споживають багато газу для опалення житла, заплатять за бідних, котрі споживають мало: для перших ціна зросте в 2-3 рази, для інших – не зміниться. А подорожчання комуналки в містах компенсує нинішній механізм субсидій, за законом квартплата не повинна перевищувати 20% доходів", - сказав він.

А радник екс-прем'єра Юлії Тимошенко з газових питань, депутат Олександр Гудима заявив виданню, що піднімати ціни на газ немає необхідності – населення не витримає. Хоча уряд Тимошенко сам планував підвищити ціни з 1 квітня і скасував підвищення тільки коли стало зрозуміло, що його відправлять у відставку.

Водночас, низка депутатів Партії регіонів також висловилася проти підвищення цін – щоб не давати приводу для критики з боку опозиції.

Експерти, з якими говорила "Сегодня", упевнені: ціни на газ для населення і "комуналку" підвищать уже через пару місяців незалежно від того, чи вдасться домовитися з Росією про зниження вартості газу.

Раніше Тігіпко повідомив, що уряд буде підвищувати соцстандарти, не буде збільшувати пенсійний вік, а також пообіцяв уже найближчим часом податкові канікули для малого бізнесу. Також, за його словами, з 2011 року можливе зниження ПДВ із 20% до 17%, а податку на прибуток – з 25% до 16%.

Тігіпко також нагадав, що Кабмін оголошує війну зарплатам у конвертах, і заявив, що уряд має намір усе-таки підняти ціни на газ для населення і комунальної сфери. Це, серед іншого, одна з головних умов кредиту МВФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...