У МОСКВІ В МЕТРО ТЕРАКТИ. ДЕСЯТКИ ЛЮДЕЙ ЗАГИНУЛИ

Понеділок, 29 березня 2010, 08:39

У Москві у метрополітені в понеділок уранці сталися вибухи - на станціях метро "Луб’янка" і "Парк культури".

У результаті вибуху на станції метро "Луб’янка" загинули 22 людини, 11 – постраждали, повідомила "Інтерфаксу" начальник Управління інформації МНС РФ Ірина Андріанова.

При вибуху на станції метро "Парк культури", за попередніми даними, 12 осіб загинули, 7 - постраждали, додала вона.

На місці двох вибухів працюють понад 200 рятувальників МНС Росії, карети "швидкої допомоги", представники силових структур.

За фактом цих вибухів порушено кримінальну справу за ст. "Тероризм".

"Справа порушена за ст. 205 КК РФ (Тероризм)", - сказав офіційний представник Слідчого комітету при прокуратурі РФ Володимир Маркін

За його словами, тільки в результаті вибуху на станції метро "Луб’янка" загинуло не менше 20 осіб і постраждало не менше 17.

Як повідомило "Інтерфаксу" джерело в правоохоронних органах, за попередніми даними, вибуховий пристрій на станції "Луб’янка" було приведено в дію терористом-смертником: "Є інформація, що вибух вчинив смертник".

Організовано оперативний штаб із ліквідації наслідків терористичного акту.

Вибух на станції метро "Луб’янка" стався о 7:52 за московським часом у понеділок. А близько 8:30 стався вибух у вагоні №2 потягу на станції метро "Парк культури" радіальна.

"Епіцентр вибуху - на платформі. За попередніми даними, вибуховий пристрій у дію привів смертник", - повідомило агентству джерело в правоохоронних органах із приводу другого вибуху.

Станції закриті на вхід і вихід. Рух на цих ділянках не здійснюється.

Перекрито рух у центральній частині Москви і по Садовому кільцю в районі метро "Парк культури", повідомив офіційний представник ДІБДР (ГИБДД) Москви.

Міністерство закордонних справ України перевіряє, чи є серед жертв вибуху в московському метро громадяни України.

"Ми вже дали відповідне доручення посольству України в Москві. Поки інформація перевіряється", - повідомили в прес-службі МЗС України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування