Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин послав Семиноженка до Росії з його ідеями про союз

Понеділок, 29 березня 2010, 14:42

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає популістськими заяви віце-прем'єра Володимира Семиноженка  про можливий союз з Росією.

"Я думаю, що для українських політиків, особливо для тих, хто вмонтований зараз у владу, треба забути про передвиборчий період, коли думка була не надто дисциплінованою", - заявив Литвин у понеділок журналістам.

"Треба було спочатку запитати в Росії, чи готова вона до такої пропозиції. думаю, що здебільшого відповідь буде взагалі негативна. Тому я вважаю, що це на рівні політичних заяв, а не тих реалій, з якими дійсно буде виступати виконавча влада", - додав спікер.

"Треба навчитися жити в державі самостійно і довести бодай в 2011 році, коли буде 20 років незалежності, що ми можемо бути державою і повинні мати реальний, а не декларативний суверенітет", - сказав Литвин.

У свою чергу партія "За Україну!" вимагає від президента, прем’єр-міністра й міністра закордонних справ дати публічну оцінку заявам Володимира Семиноженка.

"Такі заяви невипадково пролунали після вояжів Януковича й Азарова до Москви. Очевидно, віце-прем’єр Семиноженко озвучив справжню суть домовленостей президента й прем’єра України в російській столиці", - заявили у партії.

"Його розмови про новий союз логічно вписуються в заяви керівників нинішньої влади про спільне з Росією управління українською газотранспортною системою, про так званий "нейтралітет" України з одночасним базуванням російських військ у Криму, про митний союз, про кабальну угоду з закупівлі у Росії ядерного палива, про привілеї для російської мови в Україні та інші новації, вигідні Кремлю, але шкідливі для України", -  йдеться у заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування