Януковича просять вибачити Лужкову антиукраїнські заяви

Вівторок, 30 березня 2010, 16:08

 

Севастопольська міськрада звернулася до президента Віктора Януковича з проханням про зняття статусу персони нон грата з мера Москви Юрія Лужкова.

Про це говориться в зверненні, підписаному головою Севастопольської міськради Валерієм Саратовим.

"Юрій Лужков відіграє величезну роль у розвитку економічних, соціально-культурних і наукових зв'язків між Москвою і Севастополем", - говориться в зверненні.

"З ініціативи і за особистої участі Юрія Михайловича з бюджету Москви виділені кошти для будівництва квартир військовослужбовцям і членам їхніх родин, побудовані дитячий садок, нова школа, відремонтований Будинок офіцерів Чорноморського флоту", - говориться в документі.

"Під його патронатом створена Чорноморська філія Московського Державного університету, що готує висококваліфікованих фахівців для всього південного-сходу України", - зазначається в зверненні.

За твердженням міськради, "уряд Москви постійно надає допомогу ветеранам Великої вітчизняної війни. Севастопольські вчителі і вчені постійно беруть участь у наукових конференціях і семінарах, проведених у Москві. За безпосереднього сприяння мера в Москві працює "Севастопольське земляцтво".

Як повідомлялося, Служба безпеки 12 травня 2008 року заборонила в'їзд в Україну Лужкову в зв'язку з його заявами в Севастополі.

Тоді він заявив, що Севастополь як військово-морська база СРСР і Росії ніколи не передавався Україні і має бути повернутий Росії. Крім того, він сказав, що збирається поставити перед російським керівництвом питання про перегляд Договору про дружбу між РФ і Україною.

Інтерфакс

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування