При новій українській владі Росія сподівається "відкусити" сотні об’єктів

Вівторок, 30 березня 2010, 21:58
Росія претендує на право власності майже за 300 об`єктами соціальної сфери і промисловості в Україні.

Про це повідомив заступник керівника Федерального агентства з управління державним майном (Росмайно) Юрій Медведєв в інтерв`ю "Российской газете", додавши, що повністю відрегульовані питання лише щодо 12 із них.

Він висловив надію, що зараз, при новому керівництві України, процес врегулювання відносин власності між РФ і Україною вийде на новий рівень.

"Зокрема, за допомогою актуалізації взаємних майнових претензій, внесення змін до діючих угод", - сказав російський чиновник.

Кажучи про спірне майно, Медведєв зазначив, що багато з об`єктів, всупереч підписаній угоді, Україна використовує на свій розсуд: їх продають, створюють нові акціонерні товариства.

Так, за його словами, "в даний час за активної участі нашого МЗС відбувається розгляд щодо прав відносно спеціалізованого санаторію-профілакторію "Політ" в Криму".

При цьому Медведєв зазначив, що Росія готова інвестувати в такі об`єкти і значні фінансові кошти.

"Це пряма вигода українській стороні. Адже коли підприємство зможе плідно працювати, воно приноситиме гарні доходи до бюджету у вигляді податків, а громадяни України одержать додаткові робочі місця", - сказав заступник керівника Росмайна.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування