Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник ГПУ каже, що ім'я Кучми є в записці Кравченка. ФОТО

П'ятниця, 5 березня 2010, 07:59


В передсмертній записці екс-голови МВС Юрія Кравченка згадується Леонід Кучма.

Про це заявив керівник групи з розслідування загибелі Любомир Війтович газеті "Сегодня", коментуючи заяву екс-президента Кучми про те, що його імені в записці Кравченка немає.

А журналіст Костянтин Стогній, в інтерв'ю з яким Кучма і зробив таку заяву, вважає, що Кравченко міг залишити не одну записку.

"Гадаю, Кравченко залишив не одну записку, але в справі фігурує лише та, де згадується Леонід Данилович", - каже телеведучий, який на момент смерті Кравченка очолював прес-службу МВС.

"Щоб зняти підозри, ми хотіли вислухати точку зору керівництва Генпрокуратури. Але вона відхилила наш запит. Мовляв, вони не зобов'язані знайомити пресу з закритими справами. Але це ще більш заплутує ситуацію", - сказав Стогній.

"Неясно, скільки все ж таки було записок і чому в матеріалах слідства фігурує лише одна, якщо їх було дві чи декілька, кому й навіщо потрібно було приховувати, якщо це так", - відзначив журналіст.

За словами Стогнія, "засумніватися в офіційній версії змушує й те, наприклад, як акуратно поруч лежали обидва патрони, або положення пістолета, з якого нібито стрілявся Кравченко".

Однак Війтович стверджує, що передсмертна записка була лише одна.

Як повідомила виданню високопоставлена особа, після заяви Кучми в ГПУ розглядається можливість повернути справу на новий розгляд.

За словами Стогнія, коментуючи слова колишнього першого заступника голови МВС Миколи Джиги, що "почерк і стилістика передсмертної записки не належать Кравченку, Кучма задав мені зустрічне запитання: "А ви знаєте, що там (у записці) немає жодного прізвища? Мені доповіли, що ніякого прізвища там немає. Я не знаю, як там щодо експертизи, але прізвища Кучми там немає".  

Передсмертна записка, підшита до справи, мовить: "Мої дорогі, я не винен ні у чому Пробачте мені. Я став жертвою політичних інтриг президента Кучми і його оточення. Йду від вас із чистою совістю. Прощавайте".

Графологічна експертиза за завданням ГПУ підтвердила: вона написана рукою Кравченка. Однак люди, через яких пройшло безліч документів із резолюціями Кравченка, з цим не згодні.

"Записка – підробка", - переконаний Джига.

 
Фото - з сайту "Сегодня" 

5 березня цього року Юрію Кравченку виповнилося б 59 років, а 4 березня була п'ята річниця з дня його смерті. Офіційна версія – Кравченко покінчив із собою

Його дружина Тетяна Кравченко не вірить у версію про самогубство і сподівається, що за президента Віктора Януковича ГПУ "об'єктивно розслідує" справу про смерть її чоловіка.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування