Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі сказали, чим можуть допомогти Україні

П'ятниця, 5 березня 2010, 19:07

Євросоюз має надавати Україні конкретну та відчутну підтримку для активнішого впровадження реформ.

Про це заявив єврокомісар у справах розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле, виступаючи у Чеському будинку в Брюсселі, повідомляє Представництво ЄС в Україні.

Серед прикладів такої підтримки, яку може надати ЄС, він назвав "макрофінансову допомогу, підтримку реформуванню та модернізації газового сектору та розвиток цільової фінансової та технічної співпраці".

Говорячи про перспективи Східного партнерства, Фюле звернув увагу на "прямий інтерес" ЄС у підтримці економічного розвитку східних сусідів.

"Чимало з цих країн мають невикористаний потенціал для розвитку", а тому ЄС, як їхній головний та найближчий торгівельний партнер, "має прямий інтерес у підтримці їхнього економічного поступу", переконаний єврокомісар.   

Він також вважає, що обрання нового українського президента та вірогідне формування нової адміністрації є для ЄС водночас і можливістю, і викликом у контексті використання інструментів Східного партнерства.

Фюле також переконаний, що зона вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом надасть істотні економічні переваги і для України, і для ЄС.

"Вона дозволить Україні подвоїти свій експорт до ЄС та здобути доступ до європейського єдиного ринку, що охоплює 500 мільйонів споживачів", - йдеться у повідомленні.

Водночас єврокомісар підкреслив: "У контексті економічної ситуації в Україні нова адміністрація має здійснити чимало реформ. Передусім, Україна має повернутися до програми співпраці з Міжнародним валютним фондом".

Фюле додав, що ЄС сподівається побачити в Україні "реформи у газовому секторі, ухвалення бюджету на 2010 рік та продовження роботи з рекапіталізації банківського сектору".

За його словами, Україна також "мусить докласти серйозних зусиль для боротьби проти корупції".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...