Грищенко перетрусить МЗС і посольства

Четвер, 15 квітня 2010, 11:28
 

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко ініціював масштабну кадрову ротацію керівництва МЗС і глав дипломатичних представництв за кордоном.

Про це в четвер пише газета Комерсант-Україна.

Так, на вакантну з червня 2009 року посаду першого заступника глави МЗС буде призначений нинішній посол України в США Олег Шамшур.

Заступником міністра стане Павло Клімкін, який очолює департамент МЗС з питань європейської інтеграції, що швидше за все буде курувати економічний напрямок МЗС.

Ще одним заступником, як очікується, стане колишній посол у Чехії Іван Кулеба

Частина нинішніх заступників міністра звільнять посади і їх направлять на посольську роботу.

Також газета зазначає, що від деяких дипломатів МЗС вимагає залишити посади до завершення терміну перебування.

У їхньому числі посол у Франції Костянтин Тимошенко, призначений у 2007  році. На його місце планують призначити Олександра Купчишина, нинішнього заступника глави МЗС.

Також МЗС змушує піти і главу місії при Євросоюзі Андрія Веселовського, призначеного в  2008 році. На його місце може бути відправлений нинішній заступник міністра Костянтин Єлісєєв, який зараз курує європейський напрямок.

"Ротація в МЗС - звичайна справа, але вона не повинна проводитися до витікання планового терміну перебування послів за кордоном. У посла є можливість позиватися до міністерства і вигравати справу", - пояснив член парламентського комітету з іноземних справ Андрій Шкіль. 

Також посли у Великобританії Ігор Харченко і в Польщі Олександр Моцик підуть у відставку планово, тому що обоє працювали в посольствах з 2005 року.

Послом у США може стати Олександр Моцик, це рішення погоджене з адміністрацією президента.

Найбільші шанси очолити посольство РФ зараз у першого заступника глави МЗС Володимира Хандогія, хоча розглядалася кандидатура регіонала Леоніда Кожари.

У Бельгію, яка одержує в другому півріччі статус голови ЄС, буде направлений Ігор Долгов, який раніше працював послом у ФРН. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування