"Репортери без кордонів" просять Януковича не утискати свободу слова

П'ятниця, 16 квітня 2010, 12:38

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" занепокоєна погіршенням свободи слова в Україні після приходу до влади президента Віктора Януковича.

Про це йдеться у прес-релізі організації, повідомляє УНІАН.

"В останні три місяці відбулось серйозне повернення до залякування та фізичних нападів на журналістів, а також перевищення повноважень щодо мас-медіа", - зазначається у прес-релізі.

"Репортери без кордонів" висловлюють свою підтримку відкритому листу, надісланому 17-ма журналістами телекомпанії ТВі до Януковича з вимогою припинити втручання у роботу мас-медіа з боку СБУ.

Міжнародна організація також стурбована необґрунтованим рішенням ліквідувати Національну комісію з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при президенті.

"Пан Янукович повинен пояснити цей крок і сформулювати свою політику стосовно мас-медіа", - зазначається у прес-релізі.

"Репортери без кордонів" закликають президента підтримувати свободу слова, яка передбачена українською Конституцією та численними договорами і конвенціями, підписаними Україною.

"Президент повинен змінити своє ставлення до медіа і відновити тенденцію кількох останніх років щодо зростання свободи слова", - йдеться у прес-релізі.

Як зазначають "Репортери без кордонів", за останні дні в Україні було зафіксовано декілька випадків арештів і нападів на журналістів.

Зокрема, організація вказує на випадок з газетою "Експрес", а також на інцидент під час прес-конференції в Українському домі з журналістами Ігорем Мірошниченком та Андрієм Мохником із газети "Свобода", а також знімальною групою "Нового каналу".

Крім того, "Репортери без кордонів" шоковані фізичним нападом на журналіста "9 каналу" Дніпропетровська Бориса Брагінського, якого побив невідомий біля приміщення телеканалу 12 квітня.

Також організація нагадує, що 8 квітня, коли кореспондент телеканалу СТБ Сергій Андрушко спробував поставити запитання чиновнику КМДА Володимиру Стороженку, той вирвав у нього мікрофон і викинув у смітник.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...