Закриття справ щодо Бакая суд визнав законним. Він може повертатись?

Вівторок, 20 квітня 2010, 12:41

Апеляційний суд Києва підтвердив законність закриття кримінальних справ у відношенні екс-голови Держуправління справами Ігоря Бакая.

"Апеляційний суд залишив без задоволення апеляцію прокурора", - сказали у вівторок агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі прокуратури Києва, уточнивши, що таке рішення суд ухвалив іще 14 квітня.

Таким чином, як пояснили у прес-службі, в апеляційному порядку визнано правомірним закриття кримінальних справ у відношенні Бакая.

Як відомо, Бакай очолював Держуправління справами з жовтня 2003 по грудень 2004 року.

На початку травня 2005 року МВС України оголосило його в міждержавний розшук у зв'язку зі зловживаннями в його відомстві. Бакай обвинувачувався у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 і ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем і перевищення службових повноважень).

У 2006 році Печерський суд Києва виніс постанову про припинення розслідування, таке ж рішення в 2007 році ухвалив і Апеляційний суд столиці.

16 жовтня 2008 року Верховний суд України скасував постанови Печерського і Апеляційного судів Києва про закриття кримінальної справи у відношенні Бакая у зв'язку зі зловживанням службовим становищем і направив справу на новий розгляд у Печерський суд.

Бакай покинув Україну в розпал президентських виборів 2004 року. У березні 2005 року він отримав російський паспорт і, за його словами, посаду в державних структурах Росії.

23 березня 2010 року Печерський райсуд Києва закрив кримінальні справи у відношенні Бакая.

Прокуратура Києва подала апеляцію на це рішення.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування