Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дума і Рада збираються благословити російський флот одночасно

Середа, 21 квітня 2010, 19:15

Держдума РФ і Верховна Рада України збираються синхронно ратифікувати угоду по Чорноморському флоту Росії.

Про це заявив спікер Держдуми Борис Гризлов, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на думське управління по зв'язках з громадськістю і взаємодії зі ЗМІ.

"З огляду на особливу значимість питання, я тільки що переговорив з моїм колегою, головою Верховної Ради України Володимиром Литвиним. Ми домовилися, що російські і українські парламентарії будуть прагнути провести синхронну ратифікацію даної угоди", - сказав він.
 
Гризлов повідомив про готовність обговорити дане питання на раді Держдуми в четвер.

За його словами, ратифікація цілком імовірна наступного тижня. "Думаю, що це може відбутися вже у вівторок", - зазначив Гризлов.

"Підписання президентами Росії і України угоди, що продовжує перебування Чорноморського флоту на території України, - подія, яка, безумовно, має величезне значення для забезпечення стратегічної безпеки і стабільності не тільки в Чорноморському регіоні, а й у всій Європі", - підкреслив спікер Держдуми.

Як відомо, згідно з досягнутими домовленостями, термін перебування російської бази на Україні продовжується на 25 років, починаючи з 2017 року, коли закінчується дія нинішньої угоди, з правом його продовження ще на п'ять років, якщо одна із сторін не заявить про намір припинити дію угоди.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування