Путін зрозумів, що головне для нього - це не Крим, а "лікоть" Януковича

Четвер, 22 квітня 2010, 16:02

Головне у відносинах Росії і України - довіра і "відчуття ліктя", вважає прем'єр Росії Володимир Путін.

Про це Путін заявив на засіданні уряду Росії в четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Головне - це не газ і навіть не флот, як би все це важливо не було для нашої країни, для України. Головне - це все-таки відносини між двома народами, відносини довіри одне до одного, розуміння спільності інтересів та історичних цілей, відчуття ліктя", - заявив він.

На думку Путіна, "все це буде складати базу майбутньої взаємодії" з українською державою.

"Я впевнений, що на цій базі ми дуже багато спільно можемо зробити і в економіці, і в соціальній сфері, і в галузі політичної взаємодії", - сказав він.

Прем'єр Росії підкреслив, що угода, підписана президентами України і Росії, є проривом у двосторонніх відносинах.

"Підкреслю, що йдеться про якісний прорив у двосторонніх відносинах між Росією і Україною. І головне тут - це навіть не гроші", - сказав Путін.

Крім того, він назвав "винятковою" угоду, підписану з Україною, попросивши інших партнерів Росії не звертатися з аналогічними проханнями.

"Що стосується Криму, повторюю, це винятковий випадок. Так склалося історично. І тому прошу наших партнерів не турбуватися і з аналогічними проханнями до нас не звертатися", - сказав Путін.

"У нас дуже багато партнерів в енергетиці і в газовій сфері. Але у нас нема необхідності так, як це роблять деякі країни, будувати наші військові бази по всьому світу, там, де у нас є партнери по газу, або з інших наших контрактів", - зазначив прем'єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News