Соціологи Януковича нарахували "харківському пакту" приголомшливу підтримку

Понеділок, 26 квітня 2010, 21:55
Більшість українців позитивно ставляться до продовження терміну базування Чорноморського флоту Росії в Криму на 25 років.

Про це свідчать дані опитування Research & Branding Group, повідомляє сайт компанії.

Згідно з результатами дослідження, в цілому позитивно ставляться до продовження перебування ЧФ РФ в Україні 53% опитаних; в цілому негативно - 32%; байдуже - 10%, важко відповісти 5% опитаних.

Також 58% респондентів в цілому позитивно ставляться до підписання угод між Україною і Росією 21 квітня про ціну на газ і флот, 26% - в цілому негативно, 8% - байдуже, 3% - нічого про це не знають, 5% опитаних не змогли відповісти .

Крім того, 45% респондентів вважають, що "харківські угоди" - це були взаємовигідні домовленості України і Росії, 31% - вважають, це були більше поступки з боку України, 5% - заявили, що це були більше поступки з боку Росії.

8% респондентів вважають, що ці домовленості в чомусь невигідні для обох сторін у рівному ступені. 11% опитаних не змогли відповісти.

Також 58% опитаних вважають, що підписані українсько-російські угоди 21 квітня допоможуть Україні швидше вийти з економічної кризи. 31% опитаних згодні з твердженням, що рішення продовжити перебування ЧФ РФ у Криму на 25 років несе загрозу суверенітету України.

40% респондентів згодні з тим, що останні українсько-російські угоди поляризують, розколють українське суспільство. Крім того, 56% опитаних вважають, що питання про продовження перебування ЧФ РФ в Україні має вирішуватися на референдумі.

У той же час, на такому референдумі 53% респондентів проголосували б за пролонгацію терміну базування ЧФ РФ у Криму, 29% - проти, 10% - не пішли б голосувати, 8% - не змогли відповісти.

Крім того, 55% опитаних вважають, що Верховна Рада повинна ратифікувати "харківські угоди".

Дослідження було проведено в період 23-25 квітня. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю в 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком.

Обсяг вибіркової сукупності склав 2069 чоловік. Очікувана середня похибка вибірки складає +/- 2,2%.

Від УП: R&B під час останніх кількох виборчих кампанія співпрацювала з Партією регіонів. Також Кабмін обґрунтовував кілька своїх кроків дослідженнями цієї соцслужби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування