Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НА УРЯДОВЦІВ ТИМОШЕНКО ЗАВЕЛИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ

Середа, 28 квітня 2010, 18:16

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом зловживання бюджетними коштами, отриманими у 2009 році від продажу квот на викиди парникових газів.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Генпрокуратурою проведено перевірку додержання вимог законодавства при використанні бюджетних коштів.

Нею встановлено, що внаслідок прийняття колишніми службовими особами Кабміну, Міністерства фінансів нормативно-правових актів усупереч вимогам Закону "Про Держбюджет на 2009 рік" Державним казначейством змінено цільове призначення коштів спецфонду держбюджету, які надійшли від продажу квот у загальній сумі 2,3 млрд. грн.

За результатами перевірки порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 210, ч.2 ст.364 КК України.

Частина 2 статті 210 -  нецільове використання бюджетних коштів в особливо великих розмірах  - передбачає покарання обмеженням волі на строк від двох  до  п'яти  років або  позбавленням волі на строк від двох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Частина 2 статті 364 - зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, - передбачає покарання позбавленням волі на  строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування