Україна віддала Росії Ан-148. В Азарова кажуть, що це лише перший етап

П'ятниця, 30 квітня 2010, 15:08

Росія і Україна домовилася про розподіл виробництва модельного ряду літаків АН.

Про це заявив у п'ятницю журналістам глава російської "Об'єднаної авіакомпанії" Олексій Федоров, повідомляє "Интерфакс".

За його словами, основна збірка Ан-148 буде вироблятися на Воронезькому акціонерному літакобудівному товаристві, а подовжена версія Ан-158 - на заводі Антонова в Києві.

У свою чергу міністр промислової політики Дмитро Колесніков у п'ятницю заявив, що Україна та Росія не ведуть переговорів про об'єднання активів авіаційних комплексів двох країн.

"Зараз лише перший етап. І мова йде лише про технічну кооперацію. Про об'єднання активів однозначно не йдеться", - сказав він, повідомляє прес-служба Кабміну.

Міністр наголосив, що на сьогодні в Україні існує державний концерн "Антонов", активи якого не можуть передаватися до відповідних структур інших держав.

При цьому Колесніков зазначив, що російська сторона зацікавлена у співпраці з реалізації проектів будівництва літаків Ан-124 "Руслан" та Ан-70.

За його словами, Україна володіє технологіями виробництва модернізованих літаків Ан-124-100 і Ан-124-200, але не має потужностей для їх будівництва.

"Ан-124 "Руслан", проектні креслення якого має Росія, є застарілим літаком  вантажопідйомністю 120 тонн, складним в обслуговуванні. Україна зараз володіє проектом літака Ан-124-200 вантажопідйомністю 150 тонн із сучасною авіонікою, який обслуговується екіпажем з чотирьох осіб", - підкреслив міністр.

Він додав, що зараз мова може йти про технічну кооперацію і будівництво літаків "Руслан" із застосуванням потужностей Ульянівського авіабудівного заводу.

Крім того, Колесніков повідомив, що російська сторона зацікавлена в участі у проекті будівництва літака Ан-70.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування