В Києві висадяться 69 російських військових. Янукович в Москві зустрічатиме потяг

Четвер, 8 квітня 2010, 13:13
 

Президенти України, Росії та Білорусі спільно зустрінуть у Москві 8 травня потяг перемоги.

Про це повідомив під час координаційної наради з питань підготовки до святкування дня перемоги президент Віктор Янукович.

За його словами, потяг виїде з білоруського міста Брест і попрямує через Мінськ і Київ до Москви.

"В який день він буде в Києві, нам треба буде організувати святкову зустріч цього потягу, залучити до цього заклади освіти, Володимир Петрович (Семиноженко), щоб дітей було побільше", - сказав Янукович.

"8 числа він (потяг) буде в Москві. Я планую, і це питання узгоджено з президентами Росії і Білорусі, що ми цей потяг зустрінемо на пероні у Москві", - додав він.

Янукович також звернувся до міністра оборони Михайла Єжеля щодо звіту про підготовку до проведення святкових парадів в українських містах.

На це міністр повідомив, що підготовка до параду йде повним ходом,  і загалом і заході візьмуть участь понад 6 тисяч військових.

За його словами, у парадах передбачена також участь російських військових: у Києві - 69 військових РФ, у Севастополі 746 військових ЧФ РФ, в Одесі - 75 військових ЧФ РФ,  Керчі 75 військових ЧФ РФ, в Миколаєві 75 військових ЧФ.

Також передбачена участь парадного батальйону сухопутних військ імені Петра Сагайдачного міста Львів у спільному параді в Москві, в кількості 75 осіб.

За словами Єжеля, репетиції параду пройдуть 16, 23 та 30 квітня,  генеральні репетиції заплановані на 4 та 6 травня.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування