Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активи 20 найбагатших українців дорівнюють доходу країни за рік

Четвер, 8 квітня 2010, 13:50


Сумарна вартість активів 20 найбагатших українців дорівнює дохідній частині українського держбюджету за 2009 рік.

Такі підрахунки журналу "Фокус", який у п'ятницю, 9 квітня, представить щорічний рейтинг "200 найбагатших людей України".

Видання в анонсі зазначає, що після торішнього падіння економіки українські бізнесмени "відновлюють сили", активно нарощуючи і збільшуючи капітали.

При цьому велика частина - майже $30 млрд., що дорівнює дохідній частині бюджету України за 2009 рік, - припадає на першу 20-ку списку найбагатших.

Рейтинг "200 найбагатших людей України" поповнився 61 новим ім'ям, 7 із яких потрапили в першу півсотню.

Трійку лідерів традиційно очолює Ринат Ахметов, якому за минулий рік вдалося збільшити свій статок удвічі - до $7,52 млрд. Утім, у 2008 році статок Ахметова перевищував $12 млрд.

Вперше в рейтингу на 2-ге місце вийшов Ігор Коломойський

Віктор Пінчук, втративши одну позицію, посідає 3-тє місце в рейтингу "Фокусу". Він - єдиний у першій десятці, чиї активи втратили в ціні, унаслідок чого статок бізнесмена зменшився на $662 млн.

Проривом року "Фокус" назвав співвласника "Миронівського хлібопродукту" (ТМ "Наша Ряба") Юрія Косюка, який збільшив капітал у 3 рази за останній рік і перемістився в рейтингу на 9 місце - з 22 позиції минулого року.

У рейтинг увійшли 6 жінок: Ольга Нечитайло-Риджок (ГК "Баядера"), Філя Жебрівська ("Фармак"), Оксана Єлманова (ГК "FIM"), Ольга Куценко (ГК "Олком"), Алла Ванецьянц (КБ "Південний") і Оксана Кавицька (Helen Marlen Group).

"Фокус" оцінював лише тих, чиє право власності підтверджено інформацією з відкритих джерел. Крім того, оцінювалися лише підприємства, річний виторг яких перевищує суму $10 млн. Також уперше враховувалися боргові навантаження бізнесів учасників рейтингу.

Повний список учасників рейтингу "200 найбагатших людей України", а також деталі про доларових мільйонерів України будуть опубліковані 9 квітня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...