Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція відпустила людей Тягнибока. Ті звинувачують регіоналів-"українофобів"

П'ятниця, 9 квітня 2010, 13:09


Журналістів Ігоря Мірошниченка та Андрія Мохника, а також ще 10 активістів ВО "Свобода", затриманих 8 квітня, відпустили за рішенням Шевченківського райсуду Києва.

Про це повідомив "Телекритиці" Мірошниченко, який є спортивним коментатором "Поверхность Спорт ТВ" і членом ВО "Свобода".

"Вночі о третій нас випустили. Мені не було пред'явлено жодного звинувачення  щодо жодного адміністративного правопорушення", - сказав він.

"З 13-ти затриманих так само безневинними виявилося 10. Трьом винесли усне попередження за дрібне хуліганство", - повідомив Мірошниченко.

Своє затримання він вважає незаконним і збирається подавати до суду на МВС - як журналіст і як активіст "Свободи".

"Учора головне управління МВС поширило заяву, у якій ідеться про те, що представники "Свободи" увірвалися і розгромили виставку (експозицію "Волинська різня - польські і єврейські жертви ОУН-УПА" в "Українському Домі"). Цю інформацію ми вважаємо наклепом", - заявив Мірошниченко.

"Також мені, та іншим представникам ЗМІ, серед яких - знімальна група "Нового каналу", перешкоджали виконувати службові обов'язки", - додав він.

8 квітня представники міліції взяли під варту спортивного коментатора "Поверхность Спорт ТВ" Ігоря Мірошниченка, журналіста газети "Свобода" Андрія Мохника та ще декількох представників ВО "Свобода" і доправили їх до Шевченківського РВВС.

Інцидент трапився в Києві в "Українському домі" під час прес-конференції з нагоди відкриття виставки "Волинська різня - польські і єврейські жертви ОУН-УПА".

Того ж дня о 17.30 розпочалося закрите засідання Шевченківського райсуду Києва, яке завершилося близько 3-ї ночі. Як повідомляє сайт ВО "Свобода", суд не визнав протиправних дій 9 затриманих, а 4-ро отримали усні зауваження.

Зокрема, суд закрив справи про адмінправопорушення за відсутністю складу правопорушення стосовно голови Сумської облорганізації ВО "Свобода" Ігоря Мірошниченка, члена Київського міського комітету "Свободи" Юрія Ноєвого, голови Голосіївської райорганізації ВО Олександра Колісніченка, голови ГО "Люстрація" Олега Осуховського, помічника нардепа Юрія Гнаткевича Сергія Кузана.

Усні зауваження отримали заступник голови ВО "Свобода" Андрій Мохник, заступник голови Київської організації "Свобода" Руслан Андрійко, помічник нардепа Олександр Ушинський та Ярослав Гошко. Також зняті звинувачення із затриманих Володимира Ігнася (який був побитий міліцією), Вигонського, Горбача, Олександра Понипаляка.

"Свобода" називає дії правоохоронців "неадекватними" і розцінює їх як продовження "українофобської політики, яку провадить прокремлівський режим Януковича". У зв‘язку з неправомірністю дій міліції ВО готує позов до суду.

"Свобода" стверджує, що "українофобська виставка", організована депутатом-"регіоналом" Вадимом Колесніченком підпадає під статтю 161 КК України, адже "спрямована на розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі, приниження національної честі та гідності українців". ВО вимагає від СБУ заборонити її проведення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування