Тимошенко кличе всіх усувати Януковича: "В нас відбирають державу"

Понеділок, 10 травня 2010, 11:11

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликає українців прийти у вівторок, 11 травня, до Верховної Ради й вимагати усунути Віктора Януковича з посади президента.

Про це йдеться у її зверненні до співвітчизників, оприлюдненому в понеділок на персональному сайті Тимошенко.

Лідер БЮТ зазначає, що з моменту приходу до влади Януковича в Україні дуже стрімко розгортаються "небезпечні події". Так, за її словами, 11 березня "неконституційно" сформовано нову владу, а 27 квітня - "ратифіковано угоду про безстрокове перебування Чорноморського флоту в Криму".

"Нас позбавили частини території країни... Президент Росії доручив розробити Генеральний план розвитку Севастополя та Криму і втілити його в життя. Кримом вже почала управляти інша держава. Може дійти до того, що українцям доведеться оформляти візи, їдучи на відпочинок до Криму", - припускає екс-прем'єр.

Наміри Росії створити спільні підприємства на базі "Газпрому" та НАК "Нафтогаз України", "Росатому" та українського "Енергоатому", а також "Укрзалізниці", "Укргідроенерго", "Турбоатому", авіапрому та інших стратегічних підприємств, за словами Тимошенко, означатиме "повне поглинання Росією енергетичного, транспортного та промислового потенціалу України".

"За історію нашої незалежності це наймасштабніша безкоштовна приватизація. Наприклад, частка українського "Нафтогазу" в об'єднанні з "Газпромом" оцінюється в 6,1%. Як Ви думаєте, хто буде керувати всіма цими корпораціями? Точно не Україна!", - переконана лідер БЮТ  

"Ці стратегічні підприємства більше ніколи не будуть нашими. Ми зникаємо, розчиняємося в безмежному російському просторі, нашу країну вбивають як незалежну державу. Цей план мав бути втілений ще в 2004 році. Нова влада здійснює його сьогодні", - заявляє Тимошенко.

За її словами, "17 травня Янукович планує підписати з росіянами ще десяток принизливих угод про остаточну здачу національної власності (України)".

Тимошенко наголошує, що зараз "у кожного з нас підступно відбирають державу" - і "тільки рішучий всенародний опір дасть шанс на порятунок".

"Я звертаюся до Вас, незалежно від того, підтримуєте Ви мене чи ні. Зараз це не має значення. [...] Якщо сильна Україна для когось із наших громадян не є цінністю, то їм слід зрозуміти, що коли ми віддамо власну енергетику та промисловість, то чекати на дешеві газ, електроенергію та тепло від нових господарів нам вже не доведеться", - зазначає вона.

"Закликаю негайно створити координаційний орган народного опору - Комітет захисту України та його представництва в кожному регіоні, місті, районі та селі. Ми разом розробимо дієвий план термінового усунення Януковича від влади. Він думає, що з народом можна не рахуватись, проте ми змусимо його це робити!", - заявляє Тимошенко.

"Прийдіть 11 травня о 10:00 до Верховної Ради та захистіть Україну! Не мовчіть! Не бійтесь! Ми переможемо!", - переконує вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News