Партія Ющенка не захотіла розписуватися з Тимошенко і К°

Середа, 12 травня 2010, 23:28
"Наша Україна" не увійде в Національний комітет захисту України.

Таке рішення було прийнято на засіданні президії політради партії, повідомляє прес-служба "Нашої України".

При цьому президія підтримала створення та мету діяльності комітету.

"Комітет має стати дійсно організацією об'єднання громадян у боротьбі за демократичну європейську Україну, а не перетворитися на майданчик змагань політиків за одноосібне лідерство та інструмент здобуття політичних дивідендів", - йдеться у повідомленні.

У партії вважають, що її завдання "координувати діяльність з комітетом у питаннях захисту національних інтересів і надавати комітету всебічну допомогу у розгортанні громадського руху опору, а не декларувати юридичне входження до цього комітету".

В повідомленні зазначається, що за ініціативи "Нашої України" у регіонах вже протягом двох тижнів створюються громадські Комітети захисту України.

У партії також закликають до координації зусиль у середовищі парламентських політичних сил.

"Ми готові до використання усіх парламентських форм діяльності з метою захисту націнтересів держави спільно з такими партіями як УНП, "За Україну", "Фронт змін", "Громадянська платформа", "Українська платформа", "Собор" та іншими", - сказано в повідомленні.

На думку членів президії "антиукраїнську політику правлячого режиму може зупинити лише масовий народний опір, консолідовані дії більшості українських громадян, що сповідують свободу і незалежність". 

"До руху спротиву має долучитися кожен патріот, незалежно від партійної приналежності чи ідеологічних уподобань", - зазначається у заяві.

Як відомо, у понеділок представники позапарламентських та парламентських політичних сил створили Комітет захисту України для координації дій у відстоюванні національних інтересів.

До нього, зокрема, увійшли партія "Батьківщина", Народний рух України, Європейська партія, Українська соціал-демократична партія, Партія захисників Вітчизни, партія "Реформи і порядок", "Народна самооборона".

З позапарламентських партій ініціативу підтримали ВО "Свобода", Українська партія.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування