"Харківський пакт" не гарантує, що з ЧФ РФ не буде проблем

П'ятниця, 14 травня 2010, 12:32

Харківські домовленості не гарантують, що в майбутньому не виникне проблем у зв'язку з Чорноморським флотом Росії, але вони будуть вирішуватися.

Це випливає зі слів міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка, сказаних в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Підписана угода лише продовжує на 25 років термін перебування російського флоту в Україні, не змінюючи умови договорів", - сказав він, коментуючи домовленості президентів України і Росії від 21 квітня.

Реклама:

"Всі інші проблемні питання треба буде розв'язати в переговорному порядку в рамках підкомісії з ЧФ РФ", - додав Грищенко.

Він зазначив, що "сьогодні з'явилася політична воля для знаходження таких рішень, які дозволять флоту нормально функціонувати, неухильно дотримуючись при цьому українського законодавства".

"Звісно, переговори - це процес. І я не можу вам гарантувати, що в майбутньому не виникне жодних проблем. Але важливо, що всі ці проблеми перестали носити політичний характер і викликати роздратування на міждержавному рівні", - сказав голова МЗС України.

ВІДЕО ДНЯ

На запитання, чи можуть бути створені в Україні інші бази, на яких будуть розміщатися російські військовослужбовці, він відповів: "Конституцією України заборонено створення інших баз, крім наявної бази ЧФ РФ".

А на запитання, чи можливо, що буде використано механізм спільного базування, коли військовослужбовці РФ розмістяться на формально українській базі, а також про можливість повернення російських підводних човнів у Балаклаву - Грищенко сказав:

"Фантазії можуть бути найрізноманітніші. А я стверджую, що така можливість не розглядається".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування