Депутати Київщини заявляють про фальсифікацію перевиборів

Понеділок, 17 травня 2010, 12:39

Депутати, які не взяли участі в голосуванні з переобрання керівництва Київської облради у п'ятницю, заявляють про його фальсифікацію.

За інформацією газети "Комерсант-Україна",  з ініціативою переобрати главу Київської обласної ради виступили представники усіх без винятку фракцій.

Опитані виданням депутати БЮТ, які не ввійшли у більшість, заявили, що перевибори глави облради відбулися за їхньої відсутності.

"Протистояти планам нової коаліції було неможливо. Коли ми зрозуміли, що ситуація неконтрольована, ми вирішили взагалі не брати участі у сесії", - сказав депутат Сергій Доротич.

Як розповів Микола Стельмах (Українська народна партія), у ході таємного голосування відставку глави облради Володимира Майбоженка (БЮТ) підтримали 84 депутати при необхідному 81. Усього в облраді 114 депутатів. У ході іншого голосування новим главою облради безальтернативно був обраний Олександр Качний.

"За Олександра Сталиноленовича Качного, який пройшов до облради за списками Соцпартії, а потім перейшов у Партію регіонів, проголосували понад 70 депутатів. Його заступниками обраний депутат БЮТ, глава групи "Київщина" Юрій Павлов і представник "Нашої України", колишній начальник обласної міліції Віталій Яловенко", - сказав Стельмах.

Між тим, Євген Жовтяк (Українська народна партія) переконаний, що голосування щодо переобрання керівництва облради було підтасоване.

"Перед голосуванням без усякого обговорення зі складу лічильної комісії вивели опозиційно налаштованих депутатів БЮТ. Наприклад, Олександра Великоднього. У ході голосування близько 20 депутатів залишили при собі бюлетені і не стали їх опускати в урну. Однак при підрахунку голосів виявилося, що всі депутати, які отримали бюлетені, проголосували "за", - заявив він.

За словами Жовтяка, депутати, які не взяли участі у голосуванні, мають намір звернутися в прокуратуру з заявою про фальсифікацію виборів нового глави облради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:49
ЗМІ: Канцлери Німеччини та Австрії вступили у суперечку з Боррелем на останньому саміті ЄС
08:26
Новий представник фон дер Ляєн відмовився від посади після критики у фаворитизмі
08:25
"З винятковим цинізмом". Як після загибелі кіборга Барса суд визнав його винним у хуліганстві
07:50
Сили оборони знешкодили 920 окупантів і знищили 9 танків за добу
07:33
Окупанти посилили атаки на Бахмутському напрямку: за добу їх було 33 − Генштаб
06:51
Цієї ночі військові знищили всі російські "Шахеди"
06:43
Палата представників США проголосувала за низку законів, щоб посилити тиск на Іран
05:30
ISW: Російські атаки можуть досягти "загрозливих успіхів" на захід від Бахмута
04:28
У Білому домі спростували спекуляції про "навмисно слабку атаку Ірану на Ізраїль"
03:37
Радбез ООН відкинув "божевільні звинувачення": відповідальність за інциденти на ЗАЕС поклали на РФ
Усі новини...