Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Медведєв пообіцяв, що його флот не нападатиме на найближчих сусідів

Вівторок, 18 травня 2010, 12:51

Росія не буде використовувати свій Чорноморський флот для нападу на суміжні країни.

Про це заявив президент Російської Федерації Дмитро Медведєв у Київському національному університеті імені Шевченка, відповідаючи на запитання студентів.

"Чи не буде Росія використовувати ЧФ, щоб нападати на суміжні держави? Не буде", - запевнив він.

На запитання, як Росія може гарантувати це, російський президент відповів: "Ще Остап Бендер говорив: справжню гарантію може дати лише страховий поліс".

"Справжні гарантії - це система міжнародних відносин, це наші зобов'язання усередині ООН відповідно до міжнародних конвенцій", - зазначив Медведєв.

Він запевнив, що Росія не буде нехтувати міжнародними зобов'язаннями. "Для Росії це не вигідно", - пояснив президент РФ.

Крім того, Медведєв заявив, що харківські угоди передбачають передачу Україні еквівалента 40 мільярдів доларів. За його словами, це - "гігантська сума".

"Хтось вважає, що це дуже багато, тому що в середньому такі бази (як у Севастополі) коштують набагато дешевше", - сказав російський президент.

Медведєв також наголосив, що російська база в Севастополі - це "елемент системи безпеки".

"Ми давно цією базою користуємося. Мені здається, вона нікому не заважає, а радше підтримує в Чорноморському басейні статус кво", - сказав президент Росії.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування