ГОЛОВНОГО ОБВИНУВАЧЕНОГО У "СПРАВІ ПЕДОФІЛІВ" ВІДПУСТИЛИ

Середа, 19 травня 2010, 11:28

Основного фігуранта "справи педофілів" Дмитра Полюховича випустили з СІЗО.

Про це заявив "Сегодня" заступник генпрокурора Віталій Щоткін.

За його словами, обвинуваченому у розбещенні малолітніх змінено запобіжний захід на підписку про невиїзд.

"Завершилися 9 місяців перебування Полюховича в ізоляції, і, з огляду на добру поведінку, слідчий ухвалив процесуальне рішення відпустити його під підписку", - сказав Щоткін.

"Обвинувачення не знято, розслідування йде своїм ходом. Скільки воно триватиме, невідомо - ми ще не отримали висновків по низці експертиз. А ось питання до Олени Полюхович, матері потерпілих, є - вона не допускає до дітей фахівців, тим самим затягуючи час", - додав він.

На питання, чи не буде переховуватися Полюхович від слідства, порушивши підписку, Щоткін відповів:

"Це не в його інтересах. І впливати на Олену або дітей, залякувати їх, примушувати змінювати свідчення не стане - це карається кримінально".

Мати Полюховича, в якої він перебував у вівторок, сказала, що син з журналістами не спілкується, але коли ця історія закінчиться, проведе прес-конференцію і все назве своїми іменами.

У свою чергу Олену Полюхович звістка про вихід екс-чоловіка з СІЗО шокувала.

"Я давно зрозуміла, що безглуздо розраховувати на чесне і об'єктивне розслідування, і втомилася боятися. Але відмовлялася вірити в те, що підозрюваного у тяжкому злочині, який цілих 9 місяців перебував під вартою, можуть відпустити", - сказала вона.

"Найприкріше, що ні мені, ні нашій охороні (безпеку сім'ї забезпечує "Альфа" СБУ) про підписку нічого не повідомили", - додала Олена Полюхович.

Вона заперечує, що перешкоджає слідству, але заявляє, що травмувати психіку дітей не дозволить.

Скандал із розбещенням дітей в "Артеку" розгорівся у жовтні 2009 року. Серед причетних, крім Полюховича, називалися й деякі депутати з БЮТ.

Кримінальну справу порушили за статтею 156-2 КК (вчинення розпусних дій відносно особи, яка не досягла 16-річного віку, її батьком).

Полюховича помістили в Лук'янівське СІЗО, а потім (з метою безпеки) перевели в ізолятор СБУ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування