Рахункова палата "нарила" на Тимошенко ще одну "мільярдну" справу

Четвер, 20 травня 2010, 13:22

Уряд Юлії Тимошенко в 2009 році використав з порушенням законодавства більше 1 мільярда гривень резервного фонду держбюджету.

Про це заявив голова Рахункової палати Валентин Симоненко на прес-конференції у четвер, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Використання резервного фонду проходило... з грубими, цинічними порушеннями всієї нормативно-правової бази, яка визначена як Верховною Радою, так і самими постановами Кабінету міністрів", - заявив Симоненко.

За його словами, в 2009 році Кабінет міністрів, очолюваний Тимошенко, використав понад 1 млрд грн - "екс-прем'єр без належного обґрунтування виділила 80% коштів резервного фонду".

Симоненко зазначив, що при цьому в 2009 році видатки з резервного фонду Держбюджету майже у 2,5 рази перевищили суму збитків, завданих надзвичайними ситуаціями.

Крім того, за його словами, майже 70% коштів резервного фонду виділялися на заходи, які відповідно до чинного законодавства не пов'язані з ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

"Має відповідати та людина, яка підписувала всі постанови Кабінету міністрів з грубим порушенням законодавства... Це - Юлія Володимирівна Тимошенко", - зазначив Симоненко.

"Ми бачимо в цьому злочин. А за логікою має бути і покарання", - додав він.

Симоненко також зазначив, що результати аудиту, який показав дані порушення, вже направлені в Кабінет міністрів, Генпрокуратуру, Міністерство охорони здоров'я.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...