Литвин хотів зупиняти яєчно-димове шоу іконою

П'ятниця, 21 травня 2010, 21:51
Має бути проведене всебічне розслідування подій у парламенті під час ратифікації угоди щодо російського флоту.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі телеканалу "Рада".

"Я провів у середу зустріч з керівниками депутатських фракцій. Коли розмову почали зі з'ясування стосунків, я питання поставив у такий площині - чи відповідає законам, правилам людської поведінки, здоровому глузду, занесення димових шашок", - зазначив він.

За словами спікера, лідери фракцій, "опустивши очі долу, сказали "ні".

"Чи допускається те, що по суті справи глумилися над символами України. Адже за головою Верховної Ради герб України, символічне уособлення України - прапор", - сказав Литвин.

"Я знав, що таке буде відбуватися і у мене було бажання взяти ікону в руки і тримати її перед депутатами, які чинили такі зухвалі дії. Але я потім відмовився від цієї ідеї, розуміючи, що їх нічого не зупинить", - заявив він.

"Вони отримали вказівку від тих людей, які перебувають за межами сесійної зали і ховаються від депутатів, які їх шукають і які відчувають, що може настати відповідальність,  з тим, щоб вони відповіли, чи будуть вони захищати виконавців їхньої волі", - зазначив спікер.

За словами Литвина, він "не є прихильником того, що називається посадкою". "Але я вважаю, що ми повинні сказати, що так принижувати країну, демонструвати тупу вседозволеність не можна", - наголосив він.

"Я запитував лідерів фракцій, що ви ведете засідання і щодо вас чиниться така наруга. Як би ви себе почували?...Я переконаний, що ви б демонстрували відповідну агресію і войовничість", - сказав Литвин.

"Це ви просто напали на людину, в особі глави Верховної Ради, яка має безмежне терпіння. І терпить він для того, щоб не допустити остаточного розвалу органу, в якому так комфортно сидять народні обранці", - заявив спікер.

Водночас, на його думку, "слідство має розібратися з побиттям народних депутатів".

На питання, чи може ухвалення закону про скасування депутатської недоторканості покласти таким інцидентам, Литвин відповів: "Може. Але я при цьому дуже хотів би, щоб у нас правоохоронна система, всі силові структури були повністю деполітизовані".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News