Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони хочуть пускати на вибори за гроші і поламати гру Тимошенко

Субота, 22 травня 2010, 12:02
 

Вибори депутатів сільських і селищних рад будуть проходити за мажоритарною системою, а вибори міських і районних рад - за змішаною. 

Відповідні норми передбачено в законопроекті про вибори депутатів місцевих рад Партії регіонів, який отримало в своє розпорядження "Дзеркало тижня".

Зокрема, планується, що вибори депутатів сільських і селищних рад будуть "проводитися за мажоритарною системою".

У той же час вибори депутатів ВР АРК, міст Києва і Севастополя, обласних, районних, міських, районних у містах радах будуть "проводитися за мажоритарно-пропорційною системою".

Крім того, проектом передбачено, що правом висувати кандидатів у мажоритарних округах володіють політичні партії, хоча механізм самовисування також передбачений. 

Проект також передбачає остаточну відмову від збору підписів і введення механізму диференційованої застави.

Розмір застави для кандидатів у депутати міської ради в багатомандатному виборчому окрузі складе 25 мінімальних заробітних плат, для кандидатів у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, міст Києва і Севастополя, ради в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі - сім мінімальних заробітних плат.

Для списку кандидатів у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласних, міст Києва і Севастополя ради в багатомандатному виборчому окрузі  застава складе 35 мінімальних заробітних плат. 

Шанси на прийняття подібного документа досить високі, відзначає видання.

"Навіть незважаючи на те, що проти реставрації "мажоритарки" виступають комуністи, і що її в принципі не схвалює Литвин. Але навряд чи це перешкодить успіхові... Василю  Хмельницькому (на відміну від Литвина ) ця ідея повинна сподобатися, і думка скромного олігарха може переважити думку заслуженого спікера", - відзначає видання.

Також плюсом нового закону стане те, що "необхідність збивати значний "общак" і утримувати громіздкі структури за рахунок центра відпаде".

"По-друге, на Банковій справедливо вважають, що при подібному підході вони серйозно ламають гру БЮТ. Адже ключем до місцевих успіхів Блоку Тимошенко частіше ставала популярність Юлії Володимирівни. А аж ніяк не авторитет місцевих активістів", - пише газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування