"Севастопольські мами" і "Москіти" просять Януковича повернути Лужкова

П'ятниця, 28 травня 2010, 15:07

Низка громадських організацій Севастополя і Москви просять президента Віктора Януковича скасувати заборону на в'їзд мера Москви Юрія Лужкова в Україну.

Про це йдеться у колективному листі-зверненні, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

У ньому наголошується, що "внесок уряду Москви, очолюваного Юрієм Михайловичем, у налагодження соціально-культурних та економічних зв'язків Криму з Росією, у розвиток інфраструктури Севастополя неможливо переоцінити".

Автори звернення висловлюють надію, що "у світлі позитивних трансформацій в російсько-українських відносинах", пов'язаних з обранням Януковича президентом, він проявить "акт доброї волі і відновить Лужкова у праві вільного відвідування України, і, зокрема, Криму і Севастополя".

Лист підписали керівники севастопольських громадських організацій "Російська громада Севастополя", "Москіт", "Севастопольські мами", "Союз ветеранів Чорноморської ескадри", а також "Регіональної асоціації громадських об'єднань міста Москви", "Регіональної громадської організації "Кримське земляцтво", "Ради ветеранів Червонопрапорного Чорноморського флоту" (Московська група) та інших.

Як відомо, Служба безпеки України заборонила Юрію Лужкову в'їзд на територію України в травні 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News