Захисники парку Горького дійшли до Януковича

Понеділок, 31 травня 2010, 10:28

Захисники парку Горького в Харкові просять президента Віктора Януковича допомогти зупинити вирубку дерев.

Про це йдеться у відкритому листі активістів Екологічної групи "Печеніги" Януковичу.

"Просимо Вас, Вікторе Федоровичу, допомогти нам зберегти Парк імені Горького - зупинити вирубку дерев та будівництво! Нам не потрібна дорога ціною дерев, нам потрібен парк!", - йдеться у зверненні.

"Влада може знайти альтернативний варіант розвантаження автомобільного руху! У Харкові живе достатня кількість профільних учених!", - додають вони.

Активісти заявляють, що за час протистояння, кількість харків'ян, "побитих і затриманих у зіткненнях, вже перевалила за кілька десятків".

"За півтора тижні оборони парку кількість його захисників зростає з кожним днем... Опір дорозі ніхто не організовує, люди виступають на захист парку самі, стихійно. Вже хвилюється все місто, на кожному розі заклики захистити парк, всюди тільки про це і говорять, а на вулицях все частіше бачиш людей або машини з зеленими стрічками - символом захисту парку", - йдеться у зверненні.

На думку активістів, харківське протистояння давно вийшло за межі України, "за ним стежить увесь світ".

"Обурені таким порушенням прав людини громадяни різних країн звертаються в усі можливі інстанції, передають інформацію в місцеві мас-медіа. Нещодавно в Нью-Йорку пройшов пікет Українського посольства на захист парку. Через незрозумілу завзятість харківської влади страждає міжнародний імідж всієї країни. Але ж ця дорога була заявлена як об'єкт Євро-2012!", - заявляють вони

Захисники парку також звертають увагу на те, що більшість депутатів харківської міськради - члени Партії Регіонів, "а протистояння в Парку Горького неминуче підриває довіру харків'ян не тільки до міськради, але і до політичної сили, яку вона представляє".

Чи не занадто дорогою виходить ціна одного проекту? Але ситуацію ще можна врятувати. Чиновники і депутати можуть зупинитися", - зазначають активісти.

Як відомо, вирубка дерев для будівництва нової дороги між вулицями Новгородською і Сумською почалася 20 травня.

Активісти і прості харків'яни намагаються не допустити вирубку лісу, а їм протистоять забудовники і міліція. Харківська влада заявляє, що у них є всі дозволи на прокладання дороги.

Раніше виконком Харківської міськради дозволив розпочати роботи з пробивки автодороги в рамках підготовки до проведення чемпіонату Євро-2012 з футболу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News