Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ КЛЯНЕТЬСЯ НЕ ЗДАТИ НА ЕКСПРОМТ ПУТІНА ІНТЕРЕСИ УКРАЇНИ

Середа, 5 травня 2010, 17:06
 

Президент Віктор Янукович заявляє, що Україна виходитиме з національних інтересів, відповідаючи на пропозицію російського прем'єра про об'єднання Газпрому та Нафтогазу.

"Як ставитися до ініціативи прем'єр-міністра Російської Федерації? На мою думку, як до одного з можливих варіантів співпраці з Росією у газовому питанні", - зазначив він, коментуючи пропозицію, повідомляє прес-служба президента.

"Так, ця тема не обговорювалася раніше. Це експромт. І відповідь України буде після того, як ми усе прорахуємо з точки зору наших національних інтересів", - наголосив він.

"Якщо буде прийнято рішення про проведення переговорів на тему висловленої прем'єр-міністром Росії пропозиції, то на певному етапі до цих переговорів треба долучати і ЄС, як головного споживача газу", - додав Янукович.

Він наголосив, що для національних інтересів України важливо, щоб українська газотранспортна система була технічно надійною і щоб Україна мала можливість постачати Європі оптимальні обсяги газу.

"Я хотів би ще раз підкреслити: Україна має можливості значно збільшити обсяги постачання газу в Європу при певній модернізації газотранспортної системи і частковій її добудові", - сказав він.

"Це можна зробити поступово - років за п'ять, не зупиняючи при цьому процесу постачання газу до Європи. Ми маємо такий план. Для його реалізації треба провести велику роботу з нашими партнерами", - додав президент.

Він наголосив, що найважливішою є технічна готовність української ГТС прокачувати збільшені обсяги газу, також треба з'ясувати можливості Росії разом з країнами Середньої Азії із збільшення обсягів постачання.

"Саме залежно від цих чинників, від прогнозу і відповідного переговорного процесу Україні треба буде приймати рішення - відповідь на ініціативу Володимира Путіна. Безумовно, рішення, яке прийме Україна, має бути гармонізоване з партнерами - як постачальниками, так і споживачами газу", - наголосив він.

Янукович наголосив, що обсяги транспортування газу треба збільшити до 200 мільярдів кубів, натомість зараз можливість, яку маємо Україна - це приблизно 120 мільярдів метрів кубічних.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування