БЮТ нагадав, що влада вирішила витрачати на себе на 25% більше

Вівторок, 1 червня 2010, 11:49

Незважаючи на складну економічну ситуацію, влада збільшила на 25% видатки на своє утримання.

Про це у вівторок з парламентської трибуни заявив голова фракції БЮТ Іван Кириленко, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Видатки на чиновництво не знизились, а зросли на 25%! І це в умовах, коли країна ще повністю не оговталась від кризи. А у світі вже є стійкі тенденції для народження ще однієї кризи, більш потужної, ніж попередня", - сказав він.

Він також відзначив складну ситуацію з наповненням державного бюджету.

"Вперше за рік, від квітня до березня, майже на 2% впало промислове виробництво. Майже на 30% до минулого року скоротились іноземні інвестиції. А це дуже чутливий індикатор стабільності, сприятливості і прозорості", - сказав голова фракції БЮТ.

"На 12 мільярдів гривень приросли обсяги невідшкодованого ПДВ. Ситуацію не рятує навіть величезна за обсягами емісія грошей Національного банку", - додав він.

Кириленко також зазначив, що за різними оцінками, до 40 мільярдів доларів США українського походження знаходяться в офшорах.

"Повернути усі ці гроші в Україну не складно. Потрібно лише денонсувати деякі міжнародні угоди в цьому залі. Ми намагалися це зробити. Тоді ви не підтримали, бо відверто боялися. Сьогодні боятися нічого", - сказав Кириленко, звертаючись до провладної більшості

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування