У Харкові з'явилися "в'язні совісті"

Субота, 19 червня 2010, 10:16

Харківські активісти Денис Чернега та Андрій Єварницький отримали статус "в'язнів совісті".

Відповідне рішення прийняло в четвер правлінням Міжнародної правозахисної організації "Amnesty International", повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Харківську правозахисну групу.

У ХПГ підкреслили, що з 2004 року, це перший випадок, коли "Amnesty International" оголошує українців "в'язнями совісті".

Як відомо, Чернега і Єварницький отримали 15 діб арешту за опір владі під час вирубки дерев у парку ім. Горького.

Апеляційний суд Харківської області своїм рішенням скоротив їх адміністративний арешт з 15 до 9 діб.

У ХПГ зазначили, що наполягають на невинності обох заарештованих і заявили, що рішення апеляційного суду буде оскаржуватися в Європейському суді з прав людини.

Крім того, будуть оскаржуватися у вищих судових інстанціях і більш легкі вироки у вигляді покарання штрафами, винесені іншим учасникам акції протесту.

Апеляційний суд Харківської області, скоротивши термін арешту Чернеги й Єварницького, 18 червня звільнив їх, повідомила "Українським новинам" представник Харківської правозахисної групи Інна Захарова.

У такий спосіб суд задовольнив скаргу адвоката засуджених Аркадія Бущенка на рішення Дзержинського районного суду міста Харкова. При цьому суд не задовольнив клопотання адвоката про скасування рішення Дзержинського райсуду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування