Віце-мера Одеси повезли в ізолятор. Суд вирішив притримати його

Субота, 19 червня 2010, 19:18

Віце-мер Одеси Вахтанг Убірія доправлений до ізолятора тимчасового утримання міста.

Як повідомляє прес-служба ГУ МВС в Одеській області, він утримується там за рішенням Приморського райсуду Одеси, який у суботу, 19 червня, подовжив затримання Убірії на 10 діб. 

В МВС уточнюють, що у п'ятницю, 18 червня, цей суд виніс відклав слухання справи у відношенні Убірії у зв'язку з відсутністю останнього в залі суду через його хворобу.

Раніше про те, що суддя Приморського райсуду Одеси Вадим Коваленко в суботу родовжив до 25 червня затримання Убірії, повідомив адвокат віце-мера Одеси - Сергій Маковецький, інформував УНІАН.

За його словами, "в будівлю суду Убірію доставили з реанімаційного відділення лікарні в одних штанах, без супроводу лікарів, які могли б надати йому допомогу".

"Це - прояв неповаги не тільки до нього як до людини і громадянина, але й до суду і закону", - зазначив адвокат.

"Співробітники міліції застосували силове захоплення і доставку Убірії до суду, причому можливість летального результату їх абсолютно не турбувала", - наголосив адвокат.

Після того, як Убірія внаслідок гіпертонічного кризу знепритомнів в залі суду, було викликано бригаду "швидкої допомоги", яку також довго не пускали до суду, уточнив Маковецький. Він зазначив, що стабілізувати тиск, "який становив 210 на 120, на думку медиків, на місці не було можливим".

"Важко не звернути увагу на те, що згідно законодавства, продовження термінів затримання може мати місце тільки у разі, якщо ці терміни ще не закінчилися. Термін затримання Убірії закінчився у п`ятницю о 22:26. Після цього до Убірії був застосований запобіжний захід - підписка про невиїзд", - зазначив адвокат віце-мера Одеси.

За його словами, після завершення засідання, на яке не допустили співробітників ЗМІ, Убірію вивезли в міліційній машині в невідомому напрямку, без супроводу медиків.

"Суд не вирішив питання про місце перебування затриманого. Питання залишили відкритим, на розсуд слідчого", - додав Маковецький.

Як відомо, 11 червня в Одесі заявили про рейдерском захоплення сміттєвого полігону побутових відходів "Дальницькі кар`єри". Убірія, прибувши туди, під час суперечки дістав пістолет і вистрелив у повітря.

12 червня міліція порушила кримінальну справу за фактом стрілянини на сміттєвій полігоні (ч.4 ст. 296 Кримінального кодексу України), а 15 червня віце-мера, який був госпіталізований з інфарктом, взяли під варту.

Сам віце-мер запевняє, що прагнув "наставити на розум рейдерів, які йому погрожували, й привернути увагу міліції" - і тому зробив постріл у повітря з пістолета, на який у нього є всі необхідні документи.

17 червня Убірію усунули від виконання службових обов'язків на час розслідування.

18 червня слідчий міліції ухвалив рішення обрати запобіжний захід для віце-мера Одеси у вигляді підписки про невиїзд. Однак у суботу, 19 червня, міліціонери силоміць притягли Убірію до суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
Усі новини...