Кабмін збирається восени віддавати борги "нормальним" підприємствам

Середа, 23 червня 2010, 14:50
Віце-прем'єр Сергій Тігіпко обіцяє автоматичне відшкодування ПДВ "нормальним" підприємствам з вересня.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

До цього часу, за словами Тігіпка, повернути живими грошима борг з ПДВ уряд не зможе.

"Постанова Кабміну про повернення ПДВ ухвалена, механізм відпрацьований, він абсолютно простий, зручний і нормальний. Ці цінні папери будуть прийматися Нацбанком як застави під рефінансування", - сказав віце-прем'єр.

"Вони будуть цікаві комерційним банкам. Їх можна буде брати, віддавати в заставу, кожні півроку ми будемо гасити 10% суми. Тому якщо хтось говорить, що це поганий інструмент - це неправильно, це хороший інструмент", - вважає він.

"Те, що на перших порах по ньому будуть великі знижки - це теж правда. Але той, хто хоче почекати місяць, півтора, два, той побачить, що спочатку будуть пропонувати 25-30%, а пройде час - і ситуація зміниться", - заявив Тігіпко.

Віце-прем'єр підкреслив, що для того, щоб перейти до автоматичного відшкодування ПДВ, необхідно спочатку провести реструктуризацію заборгованості.

"Якщо ми не підемо на реструктуризацію, то грошима ми повернути ці кошти не зможемо найближчим часом", - сказав він.

"Якщо ми хочемо перейти до автоматичного відшкодування ПДВ, ми повинні провести реструктуризацію, віддати цінними паперами уряду 23 мільярди, а вже з серпня-вересня перейти на автоматичне відшкодування ПДВ нормальним підприємствам", - пояснив Тігіпко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування