Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович обіцяє поставити "запобіжники від цензури"

Середа, 23 червня 2010, 15:14
Президент Віктор Янукович ініціює ближчим часом розгляд концепції суспільного мовлення на засіданні Громадської гуманітарної ради.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

"Президент наголосив, що під час ініційованої ним розмови учасників об'єднання "Стоп-цензурі" з главою СБУ було знайдено механізми  вирішення більшості порушених питань", - йдеться у повідомленні.

"Ближчим часом вони будуть формалізовані у вигляді відповідних рішень та документів. Янукович вважає першочерговим завданням встановлення чітких, прозорих взаємин між органами державної влади та ЗМІ. Це створить дієві запобіжники від цензури", - зазначила прес-служба.

Також Янукович підпише закон "Про доступ до публічної інформації", якщо той буде проголосований Верховною Радою.

"Він вважає актуальним завданням скоротити терміни задоволення інформаційних запитів до п'яти днів, а в надзвичайних ситуаціях - до двох", - йдеться у повідомленні.

Також президент підписав доручення підготувати документ, який зобов'яже органи влади суворо дотримуватися положення законів, які регулюють порядок розгляду інформаційних запитів та звернень.

"Янукович також висловився за удосконалення правил акредитації при проведенні заходів за участю керівництва держави. На його думку, ці правила не можуть порушувати право журналістів на вільне збирання і поширення інформації", - повідомили у прес-службі.

"Глава держави наголосив, що першим масштабним проектом, який зробить незворотним обраний ним курс на утвердження у країні демократії і свободи слова стане створення системи суспільного мовлення", - зазначається у повідомленні.

Як відомо, напередодні віце-прем'єр Борис Колесніков заявив, що до вересня уряд запропонує модель суспільного телебачення в Україні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...