Медведько подасть у відставку?

Четвер, 24 червня 2010, 15:38
Генпрокурор Олександр Медведько може подати у відставку до офіційного закінчення своїх повноважень.

Про це повідомляє джерело у Генпрокуратурі.

За його словами, на це вказує скандал, пов`язаний з журналістським розслідуванням відносно прокурора Львівської області Олексія Баганця.

Співрозмовник стверджує, що це "банальний злив недостовірної інформації в ЗМІ", повідомляє УНІАН з посиланням на газету "Коментарі:".

За його словами, видання не могло власними силами проводити стеження за Баганцем і його водієм практично одночасно й у Києві, і у Львові та самостійно роздобути копії рахунків з точними цифрами всіх відрядних видатків прокурора області.

Однак влада у будь-якому випадку не збирається залишати Медведька на другий термін через його недостатню надійність, пише видання

Недовіру влади генпрокурор викликав тим, що не забезпечив гідний компромат на цілковиту дискредитацію в очах громадськості лідера БЮТ Юлії Тимошенко, йдеться у публікації.

За словами джерела, серед тих, хто може замінити Медведька, найважливішими для Банкової виглядають перший заступник Генпрокурора Віктор Пшонка та заступник генпрокурора Юрій Ударцов.

При цьому Ударцов буде "запасним аеродромом" у випадку, якщо щодо Пшонки виникнуть якісь "шорсткості".

"Хоча "шорсткості", на думку видання, можуть виникнути щодо обох претендентів. Наприклад, у 2001 році Пшонка та Ударцов виявилися безпосередніми фігурантами справи, пов`язаної з убивством журналіста зі Слов`янська Ігоря Александрова", - йдеться у повідомленні.

"За три роки до його смерті прокурор Слов`янська Ударцов ініціював проти журналіста порушення кримінальної справи за наклеп на бізнесмена й кандидата в народні депутати Олександра Лещинського", - зазначається у публікації.

Тоді суд заборонив Александрову п`ять років займатися професійною діяльністю.

Напередодні вбивства журналіст звертався до прокурора Донецької області Пшонки щодо факту численних загроз своєму життю, але той не відреагував, пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування